Back to top

Tots els secrets de l'altra estrella de la castanyada: el panellet

Parlem amb Xavier Pàmies, del Forn Sistaré, per conèixer tots els detalls del panellet: l'origen, l'elaboració i les varietats.

El panellet és el dolç estrella entorn de la festivitat de la Castanyada i Tots Sants. Amb una base d'ametlla i sucre, i el pinyó com a clar protagonista, forns i pastisseries d'arreu dels territoris de parla catalana els elaboren durant els dies anteriors i posteriors al Primer de Novembre.

Hem visitat l'obrador del Forn Sistaré, de la mà dels germans Pàmies, per conèixer tots els detalls: el seu origen està vinculat, molt probablement, al món àrab, precisament per aquesta barreja entre ametlla i sucre tan habitual en aquesta cultura.

panellet, panellets, pinyo

Ens expliquen també les diferents variants de la recepta -si porta moniato o no- i perquè ha augmentat tant el preu del panellet, sobretot el de pinyó. I és que gairebé el 30% del panellet de pinyó és, precisament, pinyó.

Paraules clau:

Notícies relacionades