Back to top

Tractorada per rebutjar el preu de l'avellana

Unió de Pagesos reclama que la Generalitat investigui els preus que s'estan marcant i anuncien noves mobilitzacions. La primera serà el pròxim dimarts a les 9 del matí, amb una tractorada que recorrerà diverses empreses que comercialitzen l'avellana al Baix Camp.
Unio de pagesos

Fa un any que els pagesos de la fruita seca es reunien amb la Conselleria d'Agricultura per començar a gestar un pla de xoc per salvar l'avellana. Així ho asseguren els representants d'Unió de Pagesos i denuncien que encara no han vist cap resultat i demanen més agilitat en els tràmits de les ajudes promeses. Per rebutjar el preu de l'avellana que ha fixat la llotja de Reus, amb una diferència d'almenys 40 cèntims per quilo, respecte la turca, han convocat una tractorada pel pròxim 10 de setembre al matí.

Els pagesos demanen que la Generalitat intervingui i revisi el preu que s'ha fixat des de la Llotja de Reus. Recorden que fa més d'un any es va posar en marxa l'Observatori de preus. La mobilització de dimarts vinent busca ser la primera de noves accions. Els pagesos asseguren que es troben en una situació límit i que el sector de l'avellana està en perill de desaparèixer al Baix Camp.

Paraules clau:

Notícies relacionades