Back to top

El tràgic balanç dels aiguats al Camp de Tarragona

A la Conca de Barberà, hi ha quatre persones desaparegudes. L'aigua s'ha endut un celler a l'Espluga de Francolí. Es mantenen diversos talls de carreteres i també afectacions a la xarxa de ferrocarrils al seu pas per les comarques de Tarragona.
Espluga

ACTUALITZACIÓ 11:30

Ja són quatre els desapareguts a la Conca de Barberà. Dos a Vilaverd i dos a l'Espluga de Francolí.


Dues persones continuen desaparegudes a la Conca de Barberà. Ambdues es trobaven a l'interior d'un bungalow a Vilaverd quan l'aigua se l'hauria endut. Són una dona, de 69 anys, i el seu fill, de 42. De moment no se'n tenen notícies. 

Els serveis d'emergència els busquen des de la mitjanit d'aquest dimarts. Diverses dotacions fan batudes pel terreny per localitzar la caravana on vivien. Les tasques de recerca han estat molt complicades per la foscor de la nit, i s'espera poder localitzar-los amb el sol ja llevat. 

Desolació a l'Espluga de Francolí

Espluga de Francolí

La Conca de Barberà ha estat un dels territoris més afectats per les tempestes. Aquest matí, l'Espluga de Francolí és despertava amb imatges d'un municipi devastat per l'aigua. Més enllà dels vehicles arrossegats pel fang, l'aigua es va endur, literalment, un celler a la llera del riu. 

A més, un tren de mercaderies ha descarrilat pel despreniment d'un talús a la Conca de Barberà. El conductor del comboi ha hagut de ser traslladat a l'hospital. 

Afectacions ferroviàries

Precisament els trens han estat un dels serveis més afectats. Segons informa RENFE, el trànsit de l'R16 entre l'Hospitalet de l'Infant i Salou està interromput des d'ahir a la nit, el que afecta trens de Llarga Distància del Corredor del Mediterrani. S'ha establert un servei alternatiu per carretera pels viatgers. El servei de Llarga Distància ofereix la possibilitat de canviar el bitllet per un altre dia o el reemborsament del mateix.

Les línies R13 i R14, entre Lleida i Tarragona i Lleida i Sant Vicenç de Calders tampoc operen. Hi ha importants danys a les vies. Una locomotora va descarrilar entre Vinaixa i Riu Milans. 

D'altra banda, l'R15 entre Marçà i els Guiamets i Móra La Nova inicien el seu recorregut a Reus.  

Carreteres afectades

cambrils
Operaris treballant a Cambrils

Segons informa el Servei Català de Trànsit, a la demarcació de Tarragona hi ha tallades una desena de carreteres. Algunes importants, com la T-11 al seu pas per Reus. També està tallat el trànsit a la C-240z entre Vilaverd i la Riba, la T-232, la T-700, la TV-2336 i la TV-7001 a l'Espluga de Francolí, la T-310 a Mont-roig del Camp i la T-315 a Rues. A més, la T-7004 a Vallcalara i la TV-3031 als Guiamets també tenen afectacions per inundacions. 

Centenars de trucades

Fins a les 02.00 h d'aquest dimecres, el telèfon 112 ha rebut més de 1.200 trucades relacionades amb les pluges. La majoria s'han fet des del Baix Camp. Cambrils i Reus han centralitzat pràcticament una quarta part d'aquestes trucades. 

A la capital del Baix Camp, la Guàrdia Urbana ha realitzat una quarantena d’actuacions fins aquest dimecres, 23 d’octubre a la matinada a causa d’incidències provocades per l’episodi de pluges intenses i fort vent. La Guàrdia Urbana ha comptat amb la col·laboració de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Reus i s’ha coordinat permanentment amb el cos de Bombers de la Generalitat i els Mossos d’Esquadra.

La majoria d’actuacions han estat relacionades amb l’acumulació d’aigua i afectacions al trànsit causades per inundacions de vials; i també s’han hagut de socórrer diverses persones en vehicles avariats o atrapats en zones inundades.

Notícies relacionades