Back to top

El TramCamp es queda sense empresa que pugui construir els tramvies

El concurs de la compra dels tramvies, licitat per Ferrocarrils de la Generalitat, ha quedat desert. Tot i que l'administració sí que ha rebut algunes ofertes, totes superaven el pressupost o bé no complien amb els requisits establerts

El passat 26 de juliol, Ferrocarrils de la Generalitat donava per desert el concurs on s'havia d'adjudicar la compra a una empresa dels trens que circularan en els pròxims anys pel ja popular TramCamp. Un fet que no ha de suposar un problema si s'hi posa solució ràpida i eficaç.

El fet que no hi hagi cap empresa que hagi acceptat les condicions per a proporcionar el servei obliga al Departament de Territori de la Generalitat a tornar a convocar aquesta licitació. Ara bé, segons avançava el Diari de Tarragona, estan estudiant la fórmula perquè el nou concurs no quedi desert. Si es repetís la situació, es podria estancar el projecte, i seria un problema pel futur del TramCamp. 

Les condicions de la licitació posaven sobre la taula un contracte per la construcció, subministrament i manteniment de set tramvies elèctrics, amb una longitud màxima de 40 metres i amb una capacitat de 210 persones. Aquests vehicles són els que correspondrien a la primera fase del projecte, planificada entre Cambrils i Vila-seca. 

Les propostes superaven el pressupost

El contracte de Ferrocarrils de la Generalitat, que superava els 58 milions d'euros amb IVA inclòs. Això es tradueix en  4,4 milions d'euros per cada vehicle, i 14,5 milions per quinze anys de manteniment del servei. Aquest preu, però, no ha convençut cap empresa. 

De fet, l'administració realment sí que ha rebut ofertes, però que superaven el pressupost de la licitació fixat en el procediment o bé no complien amb els requisits establerts. 

La Generalitat està disposada a posar solució com més aviat millor per evitar que tot plegat s'estanqui i es pugui complir amb els terminis proposats per a tenir el TramCamp disponible a casa nostra. Ara bé, es desconeix de quina manera ho faran: si augmentant el pressupost o revisant les condicions tècniques del projecte.

Paraules clau:

Notícies relacionades