Back to top

El tràmit de la brossa no convenç l'oposició a Cambrils

L'Ajuntament de Cambrils ha aprovat definitivament delegar la gestió de la brossa en el ple d'aquest gener i amb l'únic vot favorable de l'equip de govern. Durant la sessió també hi han estat presents els treballadors de Secomsa, que han seguit de prop un debat tens. D'altra banda, també s'han aprovat els pressupostos de manera general i desestimant totes les al•legacions que havien presentat Ciutadans i el Nou Moviment Ciutadà.
El ple de Cambrils d'aquest gener

El debat de la brossa a Cambrils ha arribat a la seva fi després de gairebé sis hores de sessió plenària, amb una discussió intensa i marcada per una divisió palesa entre l'equip de govern i el bloc de l'oposició. Davant l'atenta mirada d'una vuitantena de treballadors de Secomsa, que han viscut el diàleg amb neguit i amb enganxines de l'empresa, la picabaralla política ha sobrepassat el to d'altres sessions.

L'equip de govern ha reiterat que la delegació a Secomsa és la millor decisió i que comportarà una millora del servei, amb la renovació de vehicles i contenidors, l'ampliació d'algunes freqüències de recollida, especialment en temporada turística, i la destinació d'una partida fixa per a accions extraordinàries i campanyes d'educació mediambiental. "Ha estat una opció molt meditada i consensuada per l'equip de govern que aporta al municipi millores en aspectes econòmics, de servei, de gestió i de cohesió territorial", ha defensat l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza.

Per la part de l'oposició, diversitat d'arguments. L'Assemblea ha lamentat que no s'hagi estudiat la possibilitat de remunicipalitzar el servei, el PP ha titllat la decisió del govern d'imposició i Ciutadans i l'NMC han qüestionat el fet de no haver valorat altres opcions.

"Hem tingut una oportunitat històrica de passar el servei a gestió directa", ha manifestat el portaveu de l'AdC a l'Ajuntament de Cambrils, Iván Sanz. "No han donat cap altra alternativa i això en política és una imposició", ha afirmat el portaveu del PP a l'Ajuntament de Cambrils, David Chatelain. "Teníem una oportunitat històrica per a estudiar i decidir què era el millor", ha assegurat el portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament de Cambrils, Imanol Rico. "No tenim garantides l'estabilitat dels treballadors, les millores del servei, el preu de la factura final i el control municipal", ha alertat el portaveu del Nou Moviment Ciutadà, Oliver Klein.

Durant la sessió plenària l'equip de govern també ha aprovat de manera definitiva els pressupostos anunciant que desestimava les al·legacions que havien presentat Ciutadans i l'NMC. La quilomètrica sessió plenària ha conclòs amb el comiat al regidors d'Esquerra i del PSC, Montserrat Masdeu i Alfredo Clúa, que van anunciar la seva renúncia a mitjans de gener.

Paraules clau:

Notícies relacionades