Back to top

El transport escolar, una de les preocupacions per als centres educatius

Al Baix Camp, el Consell Comarcal, té redactat un protocol en base a les instruccions de la Generalitat que contempla com han d'anar els alumnes als autobusos.

Una de les principals problemàtiques d'aquest inici de curs atípic marcat per la covid-19 és el transport escolar. Molts alumnes, utilitzen aquests vehicles per anar a l'escola i és on es barregen nens i nenes de diferents cursos i municipis.

El Consell Comarcal del Baix Camp ha elaborat un protocol a partir de les instruccions de la Generalitat que contempla diverses mesures en el context dels autobusos escolars. Una d'elles és facilitar que els nens i nenes s'asseguin cada dia al mateix lloc al vehicle per tal de facilitar la traçabilitat en cas que hi hagi algun positiu per covid-19. També s'intentarà garantir la distància de seguretat sempre que l'autobús pugui anar incomplet.

Per altra banda, l'ús de la mascareta serà obligatori a l'hora de portar i recollir la canalla a la parada de l'autobús. Els centres, que tenen marge per acabar de definir el protocol, poden decidir si els alumnes hauran de portar mascareta durant el trajecte o no.

En aquest sentit, Emili Llauradó, gerent del Consell Comarcal del Baix Camp ha apuntat que "els nens a l'autobús portaran tots mascarets amb els mateixos criteris que a dins de l'escola".

Paraules clau:

Notícies relacionades