Back to top

El Trapezi reuneix 40.000 espectadors malgrat la pluja

Èxit de públic en la 27a edició del Trapezi que ha finalitzat aquest diumenge. La Fira del Circ de Catalunya ha programat una setantena de funcions que s'han dut a terme en 15 espais diferents.

43 companyies de circ, 31 espectacles i 2 cabarets. Aquestes han estat les xifres de la 27a edició del Trapezi, la Fira del Circ de Catalunya que, durant 5 dies, s’ha celebrat a Reus. En total 68 funcions, entre gratuïtes i de pagament, que han reunit més de 40 mil espectadors. I és que de les funcions de pagament, 19 han exhaurit entrades, mentre que la resta han tingut una ocupació del 90% de mitjana. Tot i així, la fira ha recuperat espectacles de places i carrers que s’havien reduït durant la pandèmia per la dificultat de controlar l’aforament, i ha estrenat nous espais com la carpa que s’ha instal·lat al Parc de la Festa.

Reus ha respirat ambient de circ durant 5 dies

Esforç i moviments complexos sota una aparença senzilla, complicitat i harmonia perfecta entre la parella d'artistes, vestuari integrat en l'escenografia, i un artil·lugi en forma d'espiral. Això és 'Spiralis', un espectacle de la companyia Bool que fusiona circ, dansa contemporània, i la manipulació d'objectes, tot plegat amb la voluntat de fer poesia visual. 

carpa pl. anton Borrell

Aquesta és només una de la cinquantena de propostes que s'han pogut veure al Trapezi, la Fira del Circ de Catalunya que busca unir sinèrgies entre companyies, artistes i programadors. Un aparador de circ que ha comptat amb 36 companyies sota la codirecció de Cristina Cazorla i Alba Sarraute, dues artistes que, a la vegada, han dirigit l'espectacle de clausura, el 'Cabaret Oh Mama!'. Un muntatge que aborda, amb humor i ironia, la maternitat i com compaginar-la amb l'àmbit laboral, però que és un reflex de la realitat circense i la conciliació familiar.

La pluja ha obligat a reprogramar espectacles 

La pluja ha estat un dels principals entrebancs que ha hagut de superar aquesta 27a edició, una pluja que ha caigut, bàsicament, divendres i dissabte al vespre. Al final, però, només s'ha hagut de suspendre un espectacle, els altres 6 afectats s’han pogut reprogramar, i tot i així, també han aconseguit el ple.

La fira ha reunit 300 programadors, 100 més que en l'edició anterior. I pel que fa al programa del Trapezi a les Escoles, n'han gaudit uns 8.500 alumnes. Les funcions escolars, però, encara s'allargaran durant la setmana.

Trapezi

Paraules clau:

Notícies relacionades