Back to top

El Trapezi de Reus tindrà un documental

La peça audiovisual 'Trapezi. Art, espectacle i vida' serà presentada a Barcelona, a la Filmoteca de Catalunya, però abans el Bartrina acollirà una preestrena el diumenge 20 de març en format vermut.

Acrobàcies, malabars, equilibris, humor... El documental 'Trapezi. Art, espectacle i vida.' fa una mirada enrere als 25 anys de trajectòria del festival, posant en primer pla l'impuls i la reivindicació del paper del circ en la cultura. L'objectiu és crear arxiu de les seves passes per la capital del Baix Camp, aprofitant per recollir la manera en què la ciutat ha contribuït a l'evolució del circ català i, sobretot, com es viu des de darrere l'escenari.

A través de gairebé una hora de documental es mostren els espectacles, les tècniques, la creació i el llenguatge amb el qual el Trapezi ha anat conformant un nou imaginari sobre el món del circ. La idea va sorgir el 2020 quan, per primer cop, no es va poder celebrar un Trapezi en condicions "normals".

L'estrena del documental serà el dia 21 de març a la Filmoteca de Catalunya, però el Teatre Bartrina acollirà, el dia abans, la preestrena de la peça en format vermut. També es preveu que el muntatge sigui emès pròximament per TV3. D'altra banda, enguany el Trapezi se celebrarà de l'11 al 15 de maig, sempre que la situació pandèmica ho permeti. 

Paraules clau:

Notícies relacionades