Back to top

El Trapezi, suspès pel coronavirus

L'Ajuntament ha adoptat aquesta decisió després de l'important augment del risc de rebrot que ha experimentat la ciutat aquesta setmana

L'Ajuntament de Reus suspèn el Trapezi 2020. Ha donat a conèixer aquesta decisió dos dies abans del tret de sortida de la 24 edició de la Fira del Circ de Catalunya. Des del consistori consideren que amb 'empitjorament del risc de rebrot no poden garantir la seguretat al certamen cultural. Recordar que, aquest dimarts, el risc de rebrot va arribar als 865 punts.

El festival s'havia de celebrar aquest cap de setmana, del 23 al 25 d'octubre, amb la participació d'una vintena de companyies estatals i del territori, amb més d'una trentena de representacions. El regidor de Cultura, Daniel Recasens, ha subratllat que "no fa cap alegria deixar de fer un certamen com el Trapezi, seguirem defensant que la cultura és segura i, sobretot, necessària i essencial".

roda premsa
Roda de premsa on s'ha comunicat la decisió

Ja havia estat ajornada

De fet, davant de la situació sanitària, el Trapezi ja es va ajornar. Inicialment s'havia previst entre el 14 i el 17 de maig, tot i que finalment es va apostar per un certamen dividit en tres moments: la presentació virtual de les companyies, les jornades professionals i l'exhibició de les companyies.La tercera d'aquestes parts ja no es podrà realitzar. En aquest sentit, el director del festival, Leandro Mendoza, ha detallat que "hem de trobar noves fórmules, encara que ja les hem començat a trobar en aquesta situació, tot i que hem de fer un nou camí per trobar-nos amb el públic i aportar aquesta experiència del circ".

Retorn de les entrades

L'Ajuntament procedirà a retornar l'import de totes les entrades venudes

Entrevista

Parlem amb Daniel Recasens, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Reus, sobre la suspensió de la Fira del Trapezi. 


kia

 

Paraules clau:

Notícies relacionades