Back to top

Travessar Catalunya des dels Pirineus fins al Massís del Port

El GR7 és el primer sender de gran recorregut dissenyat a tot l'Estat Espanyol, ho va fer Enric Aguadé, un reusenc als anys 70. Ara, l'alforgenc Alfons Barceló n'ha editat un guia actualitzada. El recorregut travessa tot Catalunya des dels Pirineus fins als Ports, una ruta que de gairebé 500 quilòmetres.
guia GR7

Als anys 70, el reusenc Enric Aguadé va dissenyar el que era el primer sender senyalitzat i que més tard es va convertir en una xarxa de camins de milers de quilòmetres a tot l'Estat espanyol. Ara, l'alforgenc Alfons Barceló ha editat una guia actualitzada d'aquesta ruta que va des d'Andorra, passant pel Pirineu, travessant tota la Catalunya central fins a arribar als Ports, al País Valencià.

Barceló explica que "al seu un camí que va de nord a sud de tot el país i començant al Pirineu hi trobem de tot. Hi ha alta muntanya, després passem a mitja muntanya i muntanya baixeta quan passes per les petites serres que hi ha al mig del país. Ens tornem a enlairar quan passem per les Muntanyes de Prades que els que som d'aquí sabem que són una meravella i el tro final és quan arribem al Port, les dues etapes del Port que són absolutament majestuoses, per tant hi trobem tot tipus de paisatge."

Aquesta ruta està dividida en 21 etapes, més de 400 kilòmetres per recórrer un terreny amb diversos nivells de dificultat. Una alternativa per gaudir dels paisatges més embriagadors de Catalunya.

L'Alfons afegeix que "Pots dissenyar-te les dues o tres etapes al Pirineu i saps que faràs una excursió on has d'anar molt ben equipat, on potser passaràs fred perquè estàs a alta muntanya, o et pots preparar un parell d'etapes al centre del país on faràs poc desnivell, on possiblement et tocarà el sol. Això al gust de cadascú".

Aquesta no és la primera publicació de l'Alfons. L'any 2012 ja va fer el recull de les seves vivències en format guia d'un altre sender de gran recorregut, el GR11, una experiència molt profitosa a l'hora de redactar el seu nou projecte.

Barceló explica que "és el sender més conegut, el que tots els excursionistes coneixen que travessa tot el Pirineu de punta a punta i aquest sí que el vaig fer tot seguit, després vaig haver de tornar-hi per acabar de redactar la guia naturalment, però sí que és tot una aventura està 3 setmanes absolutament perdut enmig de la natura, a més en aquella ocasió i vaig anar sol i va ser realment una experiència inoblidable".

En la guia s'hi pot trobar tota la informació necessària per emprendre aquest sender, així com una descripció de les poblacions per on el camí travessa. En cada etapa de la guia l'autor incorpora el que n'hi diu "esquitxos literaris", petits trossets de poemes que parlen de punts determinats del sender.

Paraules clau: