Back to top

Treballadores de l'Ajuntament de La Selva del Camp sense contracte laboral

Com a mínim 13 treballadores de l’Ajuntament de La Selva del Camp haurien estat oferint el servei d’atenció domiciliària sense contracte laboral des de fa, com a mínim, 15 anys. Ho ha donat a conèixer la Coordinadora Obrera Sindical, arrel d’una única denúncia presentada per una de les treballadores, que va ser acomiadada.

L’Ajuntament de la Selva del Camp ofereix un Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) per a gent gran. Per tal de poder proporcionar aquest servei, fins al moment, públic, el consistori ha comptat amb una partida de subvencions que haurien d’arribar als usuaris que reclamen el servei, tal com explica el responsable de la Coordinadora Obrera Sindical, Pol Sancho, per ser ells qui organitzin els dies i personal.

No obstant això, el representant sindical assegura que l’Ajuntament, directament, ha estat qui contactava amb les treballadores, les quals no han tingut cap tipus de contracte laboral i el sou que han rebut des de fa, com a mínim, 15 anys, segons la COS, prové de les subvencions.

 
Una de les treballadores, Mercè Dalmases, ha denunciat la situació d’irregularitat i afirma que després d’un seguit d’advertències la van acomiadar. Després de donar-se a conèixer la resolució, Inspecció de Treball obliga l’Ajuntament a regularitzar la situació. I, ara, el consistori, segons explica el responsable sindical, pretén externalitzar el servei. La CUP, grup municipal a l'oposició, denuncia una manca de transparència, demana que no s'externalitzi el servei i estudiarà si emprendrà accions legals per "depurar responsabilitats".

El dijous de la setmana vinent, a les 20:00h, hi haurà una assemblea al Casal Popular La Raconera per tal d’unir forces i continuar denunciant la situació.

Paraules clau:

Notícies relacionades