Back to top

Treballar per recuperar el poble de la Mussara

Joves de les comarques gironines i barcelonines han treballat per recuperar el poble abandonat de la Mussara. En el marc del Camp de Treball organitzat per Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, una quinzena de joves ha netejat i construït murs per mantenir el poble de la Mussara.
Una quinzena de joves procedents de les comarques gironines i barcelonines, han passat uns dies a la Mussara per tal de netejar i condicionar l'espai.

El Baix Camp i el poble abandonat de la Mussara havien estat espais totalment desconeguts per als joves que han participat en el Camp de Treball per recuperar la Mussara. Una quinzena de joves procedents de les comarques gironines i barcelonines han passat uns dies a la Mussara per tal de netejar i condicionar l'espai. Entre ells, Nico Brassó, de Vilassar de Dalt, explica que 'ens aixequem a les vuit i sobre les nou venim per arreglar aquest carrer, construir murs i tallar arbres'.

De fet, Èric Montes, de Vilanova i la Geltrú, detalla que 'amb dos companys vam decidir apuntar-nos perquè volíem fer un treball en el qual poguéssim ajudar la comunitat i aquest ens va cridar força l'atenció, ja que, entre cometes, havíem de reconstruir un poble'. Per la seva banda, el monitor de l'Espluga de Francolí, Ferran Lozano, deixa clar que 'és el tercer any que es fa aquest Camp de Treball i l'objectiu no és que hi torni a viure gent, sinó que quedi arreglat i que es pugui mantenir tal com està'.

El jove Isaac Vera, del Baix Llobregat, recorda que 'la Mussara era un poble de 300 habitants que estava força aïllat i poc a poc es va anar abandonant perquè, per exemple, si algú es posava malalt tardava una setmana a venir i potser quan arribava ja era massa tard'.

Per tot plegat, durant dies s'han esforçat per netejar els camins i l'entorn de l'estructura de les cases que encara es conserven. Més enllà de la feina feta, Cristina Coll, de Banyoles, assegura que 'em quedo amb els companys, amb la coalició que hem fet tots junts'.

Paraules clau: