Back to top

Trenta anys des que Reus va tenir bàsquet a l'elit

El primer equip femení del CN Reus Ploms va aconseguir l'ascens a la Primera Divisió la temporada 1990-1991, després de superar el Kaixo Bilbao en el partit decisiu. Tres dècades després, l'entitat albinegra ha homenatjat a les protagonistes.

El 16 de juny del 1991 és un dia que sempre quedarà gravat en la història del bàsquet del Club Natació Reus Ploms. És la data en què el primer equip femení de l'entitat albinegra aconseguia l'ascens a la Primera Divisió, la màxima categoria del bàsquet estatal. Les plomistes van superar el Laguna de Tenerife, el Complutense de Madrid, l'Universidad de Oviedo i el Kaixo Bilbao.

Trenta anys després, el Ploms ha homenatjat a les heroïnes que van assolir aquella fita històrica. Un equip dirigit per Ramon Folch i integrat per Mònica Balañà, Marina Cantenys, Olga Cardona, Montse Català, Elisa Clavero, Marta Figueras, Anna Garcia, Carme Gascó, Dolors Nollas, Àngels Riera, Sílvia Ruiz i Natàlia Vañó. El segon entrenador era Manel Sebastià, el delegat d'equip era Pere Torrebadell, la preparadora física era Maribel Virgili i Pere Robert el fisioterapeuta.

Dues temporades a Primera

La temporada 91-92, el Ploms va tancar l'any del debut a Primera amb un balanç de 6 victòries i 16 derrotes, uns resultats que el van condemnar al descens a la Primera B. La renúncia d'un tercer equip el curs 92-93 va permetre les plomistes continuar un any més a la Primera Divisió, tot i que amb un bagatge de 9 triomfs i 21 derrotes van baixar, de nou, a Primera B. La temporada 93-94, el club va comprar la plaça de Primera Divisió del Juver Múrcia, però només va poder disputar el primer partit de lliga i va renunciar a la categoria per motius econòmics.

Actualment el Ploms té el primer equip femení a la Copa Catalunya, la màxima categoria del bàsquet català, a tres divisions de la Lliga Femenina 1, l'antiga Primera Divisió.

Paraules clau:

Notícies relacionades