Back to top

Tres anys després de la fallida de la Cooperativa de l'Aleixar

Continua el malson per als més de 200 clients afectats per la fallida de la Secció de Crèdit de la Cooperativa de l'Aleixar el 2 d'octubre del 2018.

Ja fa 3 anys de la fallida de la secció de crèdit de la Cooperativa de l'Aleixar. Un autèntic maldecap per als més de 200 clients afectats que d'un dia per l'altre es van despertar sense poder retirar els seus estalvis. I tres anys més tard, el malson continua. 

La presidenta de la Plataforma d'Afectats, Imma Vilella, recorda aquell 2 d'octubre del 2018 com "un dia horrorós, que no oblidaran mai".

"Va ser un enfonsament total, se'ns va caure el món a sobre", explica a Canal Reus la presidenta de l'associació. I és que, de la nit al dia, es van quedar sense res. Ara bé, en aquell moment no s'imaginaven que el forat econòmic de la cooperativa seria de 4,5 milions d'euros.  

"Es van quedar amb només 50 euros a la butxaca"

Molts dels afectats eren jubilats. Tota una vida treballant que se n'havia anat en orris. L'Imma recorda el cas dels seus sogres, els quals es van quedar aquell 2018 amb 50 euros a la butxaca, i han traspassat sense haver recuperat ni un cèntim.

"El més lamentable és que d'aquests més de 200 socis, ja tenim 9 defuncions. Hi ha gent molt gran i el que dol més és que hi ha molta gent que viurà els últims anys de la seva vida amb aquesta angoixa constant veient que has perdut els estalvis de tota la teva vida i que no hi ha manera de recuperar-los", explica commocionada l'Imma Vilella. 

La Plataforma presenta una demanda contra l'auditor

L'Ajuntament de l'Aleixar, que també es va veure afectat, lamenta que el consistori no pugui fer res al respecte. L'únic que va poder fer, en el seu dia i segons assegura el mateix alcalde, Antoni Abelló, va ser la compra dels immobles per tal que els veïns recuperessin vora el 10% dels diners.

Per la seva banda, la Plataforma d'Afectats continua lluitant i després de presentar una demanda contra la Generalitat l'any 2020, aquest setembre del 2021 n'han presentat una altra contra l'auditor.

Paraules clau:

Notícies relacionades