Back to top

Tres mesos de la posada en marxa del Jutjat de Família

El Jutjat d'Instància número 7 de Reus fa tres mesos que s'ha posat en marxa. Es tracta d'un jutjat especialitzat en assumptes de família i infància. Més enllà de donar resposta a casos de divorcis, custòdies o manutencions, també ha permès reforçar els altres sis jutjats del partit judicial per temes d'incapacitacions.
Tres mesos de la posada en marxa del Jutjat de Família de Reus

La millora de la situació dels jutjats de primera instància de Reus ja és una realitat. Fa tres mesos que la ciutat compta amb un setè jutjat d'instrucció, el qual s'ha especialitzat en casos de família. Tal com reconeixia, a principis del 2018, el president del TSJC, Jesús María Barrientos, el partit judicial reusenc ingressa més del doble d'assumptes dels que estableixen els mòduls del Consejo General del Poder Judicial. Amb aquest nou jutjat s'ha respost a una necessitat que feia anys que es reclamava.

La directora dels Serveis Territorials Justícia de Tarragona, Fina Palomar, destaca que 'majoritàriament s'hi veuen assumptes relacionats amb separacions i divorcis en situació de litigi, així com adopcions i temes d'afiliació'.

D'altra banda, la presència de l'Institut Psiquiàtric Pere Mata comporten un volum de feina significatiu a la ciutat. Fet que se suma a l'elevat volum de feina que té el partit judicial reusenc. 'Hi ha processos d'incapacitació de persones o d'acords d'internament d'una persona d'aquest perfil que es gestionen des d'aquest jutjat, una suma de feina per la qual cosa s'ha agraït poder comptar amb un nou jutjat', ha afegit Palomar.

Des del Departament de Justícia també destaquen que està en marxa un centre de mediació, en l'àmbit del dret privat, que és un recurs que el jutge de família també pot utilitzar per recomanar a una parella com se'ls pot ajudar. Una manera d'estalviar-se arribar al judici, però que en encara no està consolidat.

Paraules clau: