Back to top

Tres noves zones d'aparcament per a famílies als centres educatius de Reus

Ja són vuit els centres educatius de Reus que disposen d'una zona d'aparcament reservada per l'arribada i sortida d'estudiants.
Ja són vuit els centres educatius de Reus que disposen d'una zona d'aparcament reservada

Cada cop més centres educatius de Reus llueixen aquest senyal a les seves portes. Un indicatiu del carril reservat per als vehicles dels familiars d'alumnes que van a portar o recollir els seus fills i filles a l'escola. Aquesta zona d'aturada exclusiva tot just acaba d'habilitar-se a l'Institut Baix Camp, l'escola bressol L'Olivera i l'escola Montsant. Una mesura que vol ser una solució per als embussos de vehicles i una millora per la seguretat dels usuaris. "Un pare amb la seva filla van caure amb la moto a terra perquè un cotxe no els va veure, i arran d'això la Guàrdia Urbana va decidir posar aquesta zona reservada a l'escola", explica el director de l'Escola Montsant, Fernando Ortega.

Les limitacions d'estacionament només són efectives de dilluns a divendres en un horari establert de dos quarts de 8 a un quart de 10 del matí, i de tres quarts de 12 a les 6 de la tarda en calendari escolar, de manera que fora d'aquest horari la via és d'estacionament rutinari per als usuaris. Des de l'Ajuntament es fa una valoració positiva d'aquesta nova mesura, que segons el consistori s'ha implantat als centres amb més necessitat. "Són escoles que tenen un nombre d'alumnes important, i això significa que en les hores puntuals hi ha un trànsit de vehicles considerable", afegeix el regidor de Seguretat Ciutadana a l'Ajuntament de Reus, Joaquim Enrech.

A aquests tres centres s'hi afegeixen les escoles Joan Rebull, Sant Pau, La Salle, General Prim i Pare Manyanet, que ja van adoptar aquesta via per a famílies fa uns mesos. Tot i això, a hores d'ara, no està previst que la mesura s'implanti en altres escoles.

Paraules clau: