Tres punts d’or contra el campió europeu

El Reus Deportiu Miró guanya a l’Sporting Clube de Portugal per 2 a 3. Els roig-i-negres s’han avançat per tres gols de diferència en la primera meitat, i en la segona, ha tocat evitar una remuntada local, que finalment no s’ha consumat.
Imatge del resultat del partit entre l'Sporting Clube de Portugal i el Reus Deportiu Miró

Semblava gairebé impossible que un equip guanyés a l’Sporting Clube de Portugal al Joâo Rocha, però el Reus Deportiu Miró ho ha aconseguit.

Els de Jordi Garcia sumen el triomf més important de la temporada i aconsegueixen empatar a punts amb el líder del Grup A de la fase de grups de la Lliga Europea, vigent campió continental.

hoquei

Impecables

Tot i que era l’Sporting Clube de Portugal qui ha dominat durant tota la primera meitat, ha estat el Reus l’equip que s’ha avançat a l’electrònic. César Carballeira ha superat Ângelo Girão al minut 3 en una jugada individual, un xut potent que ha acabat transformant-se amb el 0 a 1

El conjunt lusità ha volgut contraatacar amb possessions llargues, però els roig-i-negres no s’han deixat dominar. Han aguantat tan bé els de Jordi Garcia la pressió dels portuguesos, que al minut 10, Joan Salvat, en un contracop, ha calcat l’acció de Carballeira, fent així el 0 a 2.

Immediatament, i sense que els verd-i-blancs tinguessin opció a rèplica, Àlex Rodríguez ha fet el 0 a 3. El 27 del Reus ha enganyat al porter local en una jugada per darrere la porteria, convertint l’ocasió amb gol.

Malgrat les set faltes que acumulaven, els ganxets s’han confiat i han gaudit de les millors ocasions. Així i tot, s’han conformat en entrar al túnel de vestidors amb un meritori resultat de 0 a 3 al marcador, en gran part gràcies a Càndid Ballart. Al míster se li escapava una mitja rialla al temps de descans.

El Reus, un fortí en defensa

Sofrir ha donat la recompensa al Reus, això i una mica sort. Just a l’inici de la segona meitat ha arribat la desena per l’Sporting. Càndid ha pogut aturar la directa de Ferran Font, que no ha controlat bé la bola.

Res hi ha pogut fer però el de Sant Hipòlit en la segona acció a bola aturada dels locals. Gonzalo Romero ha batut Ballart després d’una blava al capità. D’aquesta manera, s’ha situat l’1 a 3 al marcador al minut 32.

Cinc minuts més tard, Pedro Gil ha enviat la bola al pal, avisant als reusencs que encara hi havia partit. Han estat innumerables les accions protagonitzades pels portuguesos en un matx on la punteria no els ha acompanyat. Fins al minut 46.

Romero, a falta de quatre minuts pel final, ha afusellat l'ex del Voltregà, que res ha pogut fer per evitar el 2 a 3. Ell mateix ha tingut l’empat a l’estic després d’una errada defensiva d’Àlex, però l’Sporting ha fallat la directa. Tot i jugar amb un home menys, la persistència ha fet guanyar al Reus a la pista més difícil d’Europa.

Amb aquesta victòria els homes de Jordi Garcia se situen segons a la classificació del Grup A de la fase de grups de la Lliga Europea amb 7 punts. Dos punts per sobre se situa l'Amatori Wasken Lodi que rebrà als portuguesos en la pròxima jornada continental, el dia 15 de febrer.

El proper matx pels de la capital del Baix Camp serà d’OK Lliga i el jugaran a la pista del Club Patí Voltregà, dimarts vinent.