Tres punts i l'aventura europea continua

El Reus Deportiu Virginias s'emporta el darrer duel de la fase de grups contra el Braga i certifica el seu passi per la següent ronda de la competició continental.

El Reus depenia d'ell mateix per passar de ronda a la Lliga Europea. Guanyar implicava tenir el bitllet a la butxaca, i els de Jordi Garcia han sortit pels tres punts. En un primer temps sense massa història, a set minuts pel descans Sergi Aragonès ha avançat els roigs-i-negres amb un xut des de la distància que se li ha escapat al porter portuguès (1-0). Al següent atac ganxet, Diego Rojas ha connectat amb Joan Salvat per fer el segon. Un gol que, inexplicablement, els àrbitres no han concedit (entre els col·legiats hi havia Filippo Fronte, que ahir va xiular el duel contra el Barcelos). Amb l'avantatge per la mínima s'ha arribat al descans.

Bogeria a la represa

A la segona part, Diogo Seixas ha situat l'empat amb certa fortuna (1-1). El seu xut l'ha aturat Càndid Ballart, però el rebot ha impactat amb el ferro i ha entrat. Poc després, Vítor Hugo des del punt de penal ha fet el segon (1-2). Amb aquest resultat el Reus ja no depenia d'ell mateix i tenia la necessitat de capgirar el marcador. Aleshores Checco Compagno ha agafat la responsabilitat ofensiva de l'equip per fer l'empat, amb un potent xut llunyà (2-2), i posteriorment amb una jugada de fantasia digna d'un jugador especial: encara l'u contra u, es passa la bola per sota les cames i executa a la mitja volta (3-2). Sergi Aragonès ha tingut la sentència des del punt de penal a menys de set minuts pel final, però la bola no ha entrat.

Cap a la següent ronda

El Reus ha complert amb els pronòstics i no ha malgastat l'oportunitat de dependre d'ell mateix per continuar vius a la Lliga Europea. Passi el que passi en el Barcelos-Valdagno, els de Jordi Garcia tornaran cap a casa com a líders del grup B i jugaran la fase de grups definitiva de la competició a partir de l'any vinent.