Back to top

Tret de sortida al programa Magnet a l'escola Rubió i Ors

El programa Magnet de l'escola Rubió i Ors amb la col·laboració del Centre de Lectura de Reus incidirà en els processos d'aprenentatge a l'aula a través de les diverses disciplines de l'art

Convertir l'art en el catalitzador de l'aprenentatge a través d'implementar metodologies manipulatives i experiencials i fomentar l'esperit crític i la creativitat, aquest és l'objectiu del projecte Magnet que avui ha donat el seu tret de sortida a l'escola Rubió i Ors de Reus.

El programa Magnet, aliances per a l'èxit educatiu és un projecte d'innovació educativa promogut pel Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya amb la Fundació Bofill i en col·laboració amb els Ajuntaments que estableix un nexe entre un centre educatiu i una institució de referència en un àmbit de coneixement. El Centre de Lectura ha estat l'escollit per aportar coneixements en l'àmbit artístic per la seva voluntat de fomentar la cultura. A més a més de comptar amb un ampli ventall d'escoles i seccions artístiques que nodriran la comunitat educativa de l'escola. 

magnet

Gràcies a l'aliança de l'escola Rubió i Ors juntament amb el Centre de Lectura s'acull a la ciutat aquest programa que suposa una oportunitat tant per als alumnes com professors de formar-se des de la diversitat i treballant les competències necessàries de l'educació per al segle XXI. A través de les diferents disciplines de l'art, es desenvoluparan activitats que promouran el desenvolupament integral de l'alumnat que l'han de preparar per als reptes del futur. Les activitats que es duran a terme no són metòdiques sinó que s'aniran definint depenent de les necessitats dels alumnes de l'escola. 

Programa Magnet a Catalunya

Amb aquesta escola sumen un total de 10.168 alumnes repartits en 33 centres educatius de Catalunya de 19 municipis que experimenten innovacions metodològiques en els seus programes d'aprenentatge.

Paraules clau:

Notícies relacionades