Back to top

Treuen 200 àmfores de vins submergides fa un any al Port Tarragona

Una acció que s’emmarca dins d’un projecte vitivinícola que submergeix cada cert temps vins, olis i vermuts del territori a diferents profunditats d’entre 8 i 23 metres

Aquest matí de dijous 10 de novembre s’han tret de l’aigua 200 àmfores i submergit 100 àmfores de vi a les aigües del Port de Tarragona, concretament davant del parc subaquàtic de la (SESSocietat d’Exploracions Submarines.

Una acció que s’emmarca dins d’un projecte vitivinícola que submergeix cada cert temps vins, olis i vermuts del territori a diferents profunditats d’entre 8 i 23 metres.

Les 200 àmfores que s’han recuperat de sota l’aigua van ser submergides el passat 21 de novembre de 2021, fruit d’una segona immersió d’aquest projecte i que avui ha realitzat la seva tercera immersió aquí a aigües de Port de Tarragona per col·locar-ne 100 més.

Una alternativa per conservar el vi

Aquesta tercera immersió al Port de Tarragona és part d’una iniciativa vitivinícola que duu a terme l’empresa S’Àmfora, on els seus responsables determinen que l’evolució dels vins sota l’aigua en moviment i amb la pressió de la profunditat és molt més ràpida que al celler. De fet, dos mesos en àmfora sota el mar equivaldria a quatre mesos en ampolla a terra, segons aquesta empresa.

àmfores 1

Un viatge al passat

Xavier Belda, mariner mercant i un dels impulsors del projecte de l’empresa s’Àmfora, explica com el projecte té també un vincle amb el passat, un viatge a l'època on el vi era com un dret fonamental que ni tan sols es prohibia als esclaus. Belda creu que també es tracta d’una experiència per als qui tenen curiositat en conèixer una nova dimensió dels tasts.

Paraules clau:

Notícies relacionades