Back to top

Es triplica la demanda de vot per correu pel 23J

Es preveu que aquestes eleccions, 3 milions de persones votin abans d'hora perquè el dia dels comicis es trobaran de vacances i això s'ha vist traduït en el volum de feina que ha hagut d'assumir el sector.

L'endemà de les eleccions municipals del 28 de maig, s'anunciaven unes eleccions generals pel 23 de juliol, i a partir del 30 de maig, ja es podia fer la sol·licitud de vot per correu, empalmant així una campanya amb l'altra.

Un volum de feina que ha afectat de ple als treballadors i treballadores de Correus. Primer de tot perquè les seves vacances ja estaven planificades i s'ha hagut de reforçar la plantilla per assumir tot el desplegament. Els sindicats denuncien, que, tot i això, tampoc s'han complert tots els llocs de feina que se'ls havia promès...

Cues per votar

Tot plegat ha suposat una sobrecàrrega de treball pel sector. La campanya s'ha hagut d'assumir amb un temps molt limitat i amb un volum de correspondència molt gran, on a la feina habitual s'hi ha sumat, no només els vots per correu sinó també tota la propaganda electoral pròpia d'uns comicis d'aquest tipus. A les oficines les cues són més que evidents... Perquè es facin una idea... les últimes eleccions hi va haver un milió de vots per correu al país, i enguany es preveu que es tripliqui la feina i que aquesta xifra rondi els 3 milions de persones.

Amb tot, se suma a les reivindicacions que fa prop de quatre anys que el sector reclama. Els sindicats lamenten la deriva precària que està agafant Correus, marcada sobretot per la reconversió i el desballestament del servei, així com la reducció de personal i la cobertura que poden oferir.
 

Paraules clau:

Notícies relacionades