Back to top

Es tripliquen les consultes al Servei d'Atenció Psicològica de la URV

Es preveu quadruplicar les dades d'aquest 2022 respecte a l'any passat, tot i que des de la Universitat no ho volen vincular directament amb la pandèmia

Els problemes psicològics han augmentat moltíssim i justament l'etapa de major increment ha estat els adolescents i joves, i, per tant, un període que coincideix amb l'etapa universitària. Dins d'aquestes atencions, les consultes que més han augmentat són els emocionals, l'ansietat i la depressió.

Des del SAP, el Servei d'Atenció Psicològica, han notat com s'han triplicat les consultes que han rebut, i de fet preveuen quadruplicar-les aquest any, perquè els alumnes que han demanat atenció des que ha començat l'any ja són els mateixos que durant tot el 2021. N'hem parlat amb Josefa Canals, coordinadora del SAP de la URV.

Es dispara la depressió i l'ansietat entre la gent jove

La pandèmia ha disparat els casos d'ansietat i de depressió greu a tot el món, però sobretot ho ha fet entre els infants i la gent jove, que han duplicat les seves consultes psicològiques. De fet, el grup d'edat en què aquests transtorns colpegen amb més duresa, és el dels joves entre 20 i 24 anys.

Les dures restriccions que hem hagut de complir durant aquests últims dos anys i els confinaments i tancament dels centres d'ensenyament i universitats combinats amb l'augment de l'atur, fa que aquesta franja d'edat hagi estat la més perjudicada.

Però aquestes no són les úniques dades que preocupen. Entre la gent jove també han augmentat el nombre de suïcidis i les autolesions en menors han crescut un 180% després de dos anys de Covid. Són dades de la Delegació territorial de Tarragona del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya.

Paraules clau:

Notícies relacionades