Back to top

Trobada reivindicativa a l'ermita de Puigcerver en defensa del territori

Entitats ecologistes i en defensa del territori han rebutjat projectes com el dels molins del Vedat del Pany, el de la MAT o el del transvasament del riu Siurana cap al pantà de Riudecanyes.

Una quarantena de persones, en representació d'entitats i plataformes com Puigcerver Lliure, Gepec, Riu Siurana Viu o la Xarxa Catalana per una Transició Energètica Justa, s'han concentrat aquest diumenge a l'ermita de Puigcerver per defensar l'entorn natural i denunciar els projectes energètics que consideren desmesurats i planificats en zones que s'haurien de protegir.

El territori afronta nombrosos projectes energètics

Entorn de l'ermita de Puigcerver hi ha el projecte dels molins del Vedat del Pany, que asseguren que es fan en un context de dubtosa legalitat, amb permisos caducats i  partint d'un estudi d'impacte ambiental que data del 2007. Actualment, però, les obres estan aturades a l'espera de la tramitació d'uns permisos.

Altres projectes polèmics són el transvasament del riu Siurana al pantà de Riudecanyes, o el projecte de la MAT, la línia de Molt Alta Tensió, que ve d'Aragó i ha de creuar bona part de Catalunya.
 
Els ecologistes defensen que s'ha d'apostar per les energies renovables, però sense trinxar el territori i apropant la producció als consumidors.
 
És el tercer any que se celebra la trobada, i asseguren que, si no s'aturen les agressions al territori, continuarà sent una cita anual.

L'esperançador futur Parc Natural de les Muntanyes de Prades

Durant la jornada també s'ha posat de manifest que el futur Parc Natural de les Muntanyes de Prades podria ser un fre als macroprojectes energètics i una protecció per l'entorn rural. L'anunci de tirar endavant la zona protegida el va fer a principis de mes la consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, qui en va fixar un termini del 2024.

Paraules clau:

Notícies relacionades