Back to top

Troballes de valor sota el paviment de l'Església de Riudoms

El passat mes d'agost, a l'Església de Sant Jaume de Riudoms començaven les obres per a restaurar el paviment de l'edifici religiós. Pocs dies després de començar a aixecar les rajoles, els arquitectes van descobrir tot el que amagaven.

Després que l'any 2017 fou declarat Bé Cultural d'Interés Nacional, a l'Església de Sant Jaume de Riudoms s'han intensificat els treballs per la seva conservació. Fa uns mesos van dur a terme treballs de restauració de la teulada, i ara cal resoldre un problema d'humitats en el paviment. Quan les obres van començar el passat mes d'agost i es van començar a retirar les rajoles, es van descobrir desenes d'elements que calia analitzar i documentar

Els arquitectes hi han trobat criptes, estances i fins i tot la fonamentació de l'antic retaule que antigament presidia l'altar, però que es va perdre en un incendi durant la Guerra Civil espanyola. Tot plegat, ha resultat sorprenent el patrimoni que hi han trobat, el qual donarà molt de valor al temple.

Les obres, que van començar al mes d'agost, també preveu el canvi de la xarxa d'il·luminació de l'Església i han preveuen que aquestes tinguin una durada de sis mesos. 

Recupera el reportatge

Paraules clau:

Notícies relacionades