Back to top

El TSJC avala la prohibició de reunir-se més de sis persones

Diumenge decau l'estat d'alarma i la Generalitat havia proposat un seguit de mesures per aconseguir l'aval dels jutges. El que sí que s'elimina és el toc de queda i el tancament perimetral de Catalunya.

Diumenge s'acaba l'estat d'alarma. A menys de dos dies perquè es doni aquest canvi de restriccions, el govern de la Generalitat fa una crida a la prevenció. La consellera de Salut en funcions, Alba Vergés, ha demanat que la ciutadania no abaixi la guàrdia.

De fet, aquest migdia el govern de la Generalitat ha ratificat l'aixecament del toc de queda i del confinament perimetral a Catalunya. D'altra banda, el secretari general de Salut Marc Ramentol ha subratllat que es manté la prohibició de reunir-se més de sis persones, mesura avalada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). 

Els canvis de la nova resolució tindran efecte a partir del 9 de maig i estarà vigent durant 15 dies. 

La vacunació avança a bon ritme

Vergés ha assegurat que ja s'han subministrat fins a 3 milions de dosis subministrades. Un milió de persones ja estan totalment vacunades. De fet, ha subratllat que si les previsions es compleixen a finals de juliol hi haurà el 70% de la població catalana vacunada.

La Guàrdia Urbana reforçarà el torn de nit

La regidora de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament de Reus, Dolors Vázquez, ha explicat a Canal Reus que amb l'aixecament del toc de queda "es reforçarà el torn de nit". De fet, destaca que s'haurà de tornar a buscar equilibri entre els diferents drets fonamental. Així, seguiran fent front a situacions que, amb el toc de queda, pràcticament no es produïen com les botellades.


optiques visio

 

Paraules clau:

Notícies relacionades