Back to top

El TSJC desestima el recurs de reduir les mesures en bars i restaurants

El sector de la restauració lamenta la decisió i no entèn que a Catalunya les normes siguin tant restrictives en comparació amb altres territoris de l'estat espanyol.

El Tribunal Superior de Justícia ha denegat aquest dimecres la petició de diverses federacions del sector de la restauració que reclamaven que bars i restaurants poguessin ampliar horaris i que es reduïssin les mesures antiCOVID per garantir la supervivència de moltes famílies. En un primer moment, el TSJC havia admès a tràmit els recursos però finalment, la decisió ha estat contrària a la que es va prendre al País Basc, on la setmana passada es va obligar a fer marxa enrere, de forma judicial, a les restriccions.

'Cal aplicar mesures quirúrgiques'

A Reus, els restauradors asseguren que no té sentit que en altres comunitats autònomes hi hagin comportaments normatius tan diversos. Des de l'Ajuntament reusenc també demanen a la Generalitat que, sense deixar de banda la salut, es puguin aplicar mesures quirúrgiques per a ciutats i pobles on la incidència del virus no és tan acusada i el risc de rebrot no es veuria condicionat per la reobertura dels restaurants. 

La restauració i altres sectors damnificats

La regidora de Promoció de Ciutat, Montserrat Caelles, també reclama que les mesures quirúrgiques es puguin prendre en altres sectors, com el comercial. En aquest aspecte demana que es reobri el centre Comercial La Fira de Reus, tancat intermitentment des de fa més de quatre mesos.
 

Paraules clau:

Notícies relacionades