Back to top

El TSJC tomba la proposta d'allargar el toc de queda del Govern

Només manté el confinament nocturn en 19 municipis de tot Catalunya. Les poblacions del Baix Camp i del Priorat se'n salven

Aquest dimarts, 17 d'agost, el Govern de la Generalitat va anunciar que demanaria allargar el toc de queda fins al 27 d'agost. També va anunciar que s'endurien els criteris per aplicar-lo. La mesura s'havia d'aplicar en un total de 148 municipis i estava pendent de l'aval del TSJC. 

En aquest context, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha decidit no avalar aquesta pròrroga i només la manté a 19 poblacions de tot Catalunya. Així doncs, el toc de queda quedarà anul·lat a partir del divendres, 20 d'agost a la majoria de municipis catalans.

Baix Camp i Priorat

Després de conèixer la resolució, es confirma que els municipis de les comarques del Baix Camp i del Priorat deixaran de tenir confinament nocturn i, per tant, hi haurà lliure circulació entre la 1 de la matinada i les 6 del matí en aquesta zona. 

Pel que fa a les poblacions afectades són les següents: Alcarràs, Amposta, Arenys de Munt, Badia del Vallès, Balaguer, Banyoles, Calafell, Celrà, Cervelló, Gelida, Manlleu, Martorell, Montblanc, Móra d'Ebre, Palafolls, Salt, Sant Feliu de Guíxols, Sarrià de TerTorroella de Montgrí.

El TSJC considera que no és una mesura prou "proporcionada, idònia i adequada" per evitar la propagació del virus i només l'ha mantingut en les poblacions que tenen una incidència acumulada de 250 casos per 100.000 habitants. 

D'altra banda, sí que manté la restricció de 10 persones en reunions familiars i socials i la limitació del 70% de l'aforament en actes religiosos a tot el territori de Catalunya. No avala la resta de mesures presentades.

Paraules clau:

Notícies relacionades