Back to top

El TSJC torna a tombar les noves mesures presentades pel Govern

Només es manté el confinament nocturn als municipis amb una IA7 de 250 casos per cada 100.00 habitants. Les poblacions del Baix Camp i del Priorat se'n salven

El passat dijous, 19 d'agost, el TSJC va tombar la proposta de pròrroga del toc de queda presentada pel Govern i només va decidir aplicar-lo a 19 municipis catalans -els que tenien una incidència acumulada a 7 dies de més de 250 casos per 100.000 habitants-.

Per la seva banda, després d'aquesta resolució, la Generalitat va presentar una nova proposta per poder allargar el confinament nocturn i va modificar els criteris per aplicar-lo. D'aquesta manera, el Govern volia ampliar la llista de municipis de 19 a 62. 

Tot plegat però, ha tornat a aquedar en paper mullat perquè el TSJC ha anunciat que no aprovava aquesta nova mesura i, per tant, el toc de queda només segueix vigent en 19 municipis de tot Catalunya. Els jutges mantenen que el control de la interacció social no és estrictament cap criteri sanitari i que si el distanciament social es pot controlar de dia, també s'ha de poder controlar de nit.

Poblacions afectades

Segons les últimes dades de Salut, els municipis del Baix Camp i del Priorat queden fora d'aquesta mesura i, per tant, no hi haurà toc de queda entre la 1 i les 6 del matí. Pel que fa a les poblacions afectades són les següents: Alcarràs, Amposta, Arenys de Munt, Badia del Vallès, Balaguer, Banyoles, Calafell, Celrà, Cervelló, Gelida, Manlleu, Martorell, Montblanc, Móra d'Ebre, Palafolls, Salt, Sant Feliu de Guíxols, Sarrià de Ter i Torroella de Montgrí.

Paraules clau:

Notícies relacionades