Back to top

Un túnel de llum de 34 metres, una de les novetats de Nadal a Reus

Ja es coneixen totes les activitats d'aquest Nadal a Reus

El divendres 25 de novembre i fins al diumenge, 8 de gener, Reus posa en marxa la nova campanya de Nadal, “Reus un Nadal per gaudir”, seguint la línia de la marca de ciutat “GaudíReus”. Compta amb un gran programa d’activitats, d’espectacles d'animació al carrer i d’atraccions a l’aire lliure que conferiran una potent ambientació nadalenca a la ciutat.

Així mateix, es desplegaran múltiples accions de difusió. Una de les eines destacades de promoció serà l'Agenda d’actes de Nadal, que recollirà les principals activitats que se celebraran a Reus. La programació d'actes també es compartirà mitjançant les xarxes socials, i les pàgines web reusturisme.cat i reus.cat.

Les places Mercadal, Prim, Llibertat, Evarist Fàbregues, Doctor Sabater (gegant Indi), el Raval de Santa Anna, així com els Mercats de Reus seran els principals escenaris d’atracció de visitants. L’extensa oferta comercial de proximitat així com la implicació del sector contribuirà a la distribució dels visitants pel conjunt de carrers i places.

campanya nadal

Les novetats

Espectacle inaugural

Per donar tret de sortida a la campanya de Nadal, el divendres 25 de novembre, a partir de les 18:30 h està programat un espectacle de música i dansa vertical a la plaça del Mercadal que donarà pas a l’encesa de l’arbre de Nadal a les 19:00 h a càrrec de l’alcalde de Reus, les autoritats municipals i els representants de les entitats comercials.

Túnel de llum

A les 20 h del mateix divendres, 25 de novembre, i un cop encesos els llums de tota la ciutat, un túnel de llum de 34 metres de llargada instal·lat a la plaça de la Llibertat oferirà un espectacle de llum i música de 10 minuts de durada. Aquest espectacle es repetirà diàriament a les 18:00 h, 19:00 h, 20:00 h i 21:00 h.

El Conte de Nadal

geni del nadal reus

Enguany comptem amb una recreació del conte de Nadal, il·lustrat per l’Albert Asensio, l’argument del qual és el tomb pel Nadal de Reus del 2022, que protagonitza el petit Antoni Gaudí acompanyat del Geni de Nadal i dels ja populars Follets. A les pàgines finals, els infants podran realitzar algunes activitats com pintar i enganxar els cromos que els Follets repartiran juntament amb el conte, els dissabtes 3, 10, 17 i 24 de desembre, a la tarda, a la Caseta dels Follets, ubicada a la plaça de la Llibertat. (Fins a exhaurir existències).

Carrusel

La plaça Prim estarà presidida per un carrusel de Nadal de dues plantes i de 10 metres de diàmetre que rodarà tot Nadal.

Laberint de llum

A la plaça Doctor Sabater (o del gegant indi) un laberint il·luminat nit i dia amb un joc de llums de colors podrà ser recorregut pels visitants.

Espectacles itinerants al centre ciutat

Atès l’èxit assolit els darrers anys, 4 espectacles itinerants de gran format, en els quals es combinaran les arts escèniques i la música, recorreran el centre de la ciutat. 

El Geni i els Fullets de Nadal faran també recorreguts pels carrers i barris de la ciutat repartint la seva màgia.

“Nadal al Gaudí Centre”

Reus Promoció recupera per quart any consecutiu el servei de ludoteca amb tallers infantils i manualitats relacionades amb Nadal, Gaudí i el Modernisme els dies 23, 24, 27, 28, 29 29 i 30 de desembre i 2, 3 i 4 de gener, en horari de matí i tarda.

Per altra banda, els dies 27, 28, 31 de desembre i 2 de gener, com a novetat, es realitzarà la Visita teatralitzada. "Gaudí. Només el temps ho dirà" per donar a conèixer la figura d’Antoni Gaudí a través dels ulls de tres personatges que ens explicaran trets importants de la trajectòria d’Antoni Gaudí. Cal reserva prèvia, l’entrada és gratuïta.

Retaules Vivents

retaules vivents

Els Retaules Vivents tornaran al voltant de les Peixateries Velles i el Fossar Vell. Les representacions es portaran a terme els dies 22, 23, 25 i 26 de desembre a les 20:00 h.

Campanades de Cap d’Any

També es torna a celebrar la Festa de Cap d’Any a la plaça del Mercadal, a càrrec dels DJ Florida i Hermoso, que començarà a les 23:30 h i finalitzarà a la una de la matinada.

Visites turístiques

“Reus un Nadal per Gaudir” posa èmfasi en la promoció del patrimoni local i ens proposa aprofitar aquests dies de descans per visitar espais com el mateix Gaudí Centre i el Pavelló dels Distingits de l’Institut Pere Mata, que tindran horaris d’obertura especial en el marc del pont de la “Puríssima”.

Per adaptar-se a la Campanya de Nadal 2022, l'Oficina de Turisme de la plaça Mercadal ampliarà horaris des del divendres 25 de novembre tots els dies laborables i els dies festius d’obertura comercial estarà oberta de 10:00 h a 20:00 h, ininterrompudament; i el punt d’Informació de la plaça del Prim, ho farà de 10:00 h a 14:00 h i de 16:00 h a 20:00 h de dilluns a dissabte i també els dies festius d’obertura comercial a partir del dijous, 22 de desembre.

Els elements tradicionals de Nadal a Reus

Estaran oberts del 25 de novembre al 8 de gener

  • Zona lúdica i d'atraccions infantils. Plaça de la Llibertat. D’11 h a 14.30 h i de 16 h a 21 h.
  • Arbre de Nadal. Ubicat a la plaça del Mercadal (alçada de 15 m, 2.025 wats de potència i 46.900 punts de llum led).
  • Mercat de Nadal. Plaça del Mercadal de l’1 al 22 de desembre, de 9 a 21 h
  • Mercat d'artesania. Plaça Evarist Fàbregas, de l’1 de desembre al 5 de gener. De 9 a 21 h.

Els Reis

cavalcada reis

Recollida de cartes a càrrec dels emissaris reials dels Reis de l’Orient, els dies 2, 3 i 4 de gener.

Cavalcada de SSMM els Reis Mags de l'Orient. Dijous, 5 de gener sortida a les 18:30 h, des del carrer Ample i cercavila habitual pels carrers del centre de la ciutat.

El Nadal més tradicional

La programació de la Campanya de Nadal 2022 recull també els principals esdeveniments nadalencs tradicionals de la ciutat, la majoria organitzats per entitats de la ciutat, cantades de nadales, caga tió, Ball dels 12 mesos i l’Home dels Nassos, entre d'altres.

L'enllumenat dels carrers

La ciutat estarà il·luminada del 25 de novembre al 8 de gener amb l’horari següent: de 17:30 h a 23:00 h, amb l'excepció dels dies festius més assenyalats, que s'apagaran més tard.

A banda de l'enllumenat de les places Mercadal, Prim i Llibertat, dels arbres del Tomb de Ravals i dels barris, contractat directament per l'Ajuntament de Reus mitjançant una licitació, hi haurà una vintena de carrers il·luminats a iniciativa dels establiments comercials, el cost dels quals és subvencionat el 70% pel mateix ajuntament. Enguany s’incorporen per primer cop el raval de sant Pere i el carrer de Salvador Espriu.

Els establiments comercials que participin en el pagament de l'enllumenat rebran un «pack» amb un distintiu que els identificarà com a col·laboradors, tiquets descompte als aparcaments municipals, a la pista de gel, al carrusel, a les atraccions infantils i també invitacions per a l'activitat de ludoteca al Gaudí Centre.

Pel que fa als barris, enguany s'ha doblat la instal·lació de l’enllumenat als carrers dels barris de la ciutat.

Pressupost

El pressupost global de la campanya de Nadal que és de 673.100 €, inclou l’aportació econòmica de Reus Promoció a l’enllumenat dels carrers, xifrada en 150.000 € (aproximadament un 10 % superior a l’aportació de l’any anterior).  

El cost total de la licitació dels llums de les places i d’altres espais de la ciutat, és de 423.100 €, triplicant l’aportació de l’any anterior; i 100.000 € destinats al disseny gràfic de la campanya, les accions de comunicació i la programació d’activitats de dinamització, entre d’altres.

Estalvi energètic

Enguany es fa un important esforç amb l’estalvi energètic. En aquest sentit, es redueix un 16 % el consum dels llums de Nadal en rebaixar 1 hora el temps de l’encesa. I, pel que fa a la pista de gel, el compromís de l’empresa eco-friendly N-Ice Skating és reduir el 50 % la llum de nit i també compensar tot el CO₂ produït pel consum de kW de la pista, invertint-lo en un projecte de l’empresa Clean CO₂, per aconseguir que el consum de la pista de Reus sigui 0% emissions.

Paraules clau:

Notícies relacionades