Back to top

El turisme espera recuperar per Setmana Santa les xifres del 2019

La Costa Daurada obrirà més del 70% de les places hoteleres i el 100% dels càmpings. Les perspectives són molt positives per aquests propers dies que es consideren el tastet de què pot succeir durant l'estiu.

"Estarem en xifres molt similars a les del 2019". Xavier Guardià, portaveu de la Federació d'Empresaris de l'Hostaleria de Tarragona, es mostra molt esperançat amb la Setmana Santa d'aquest 2022. Fa temps que assegura que l'estiu serà definitivament la inflexió que necessita l'economia del territori per aixecar el vol. I el primer escull a batre s'acosta. 

Segons la Patronal dels Hotelers de la Costa Daurada, "les xifres quedaran lluny de les del 2019". És una altra perspectiva, que evidencia que hi ha qui no vol veure les coses des de la comoditat de l'eufòria, sinó esperar al fet que els fets es succeeixin i l'economia repunti com s'espera que ho faci. 

Perspectives optimistes

I és que la lectura d'aquests pròxims dies es pot llegir des de dos punts de vista que miren al mateix lloc des de perspectives diferents. Uns defensen que ha canviat el paradigma, i que el turisme de proximitat ha consolidat la seva presència a la Costa Daurada. I és que més enllà del turisme de la resta de l'Estat Espanyol, principal client al territori, són molts els catalans que han redescobert en el mateix país un destí vacacional. 

Però també hi ha qui evidencia que els conflictes oberts arreu d'Europa, especialment la invasió russa a Ucraïna, dificulten que el trànsit de persones flueixi com en anteriors temporades prepandèmiques. Ara bé, Guardià també defensa que "hi ha mercats que fa dos anys que no poden sortir de casa i estan esperant aquesta temporada per fer-ho, i molts vindran a casa nostra". 

Els càmpings, un món a part

El món dels càmpings sí que dona per fet que la Setmana Santa i posteriorment l'estiu serà tot un èxit. Segons asseguren des del sector, han tornat les reserves a llarg i mitjà termini.

Això vol dir que la gent torna a planificar les vacances com no ho ha pogut fer en els dos darrers anys per culpa de les restriccions pandèmiques que s'anaven imposant o traient en funció de com evolucionaven les dades. I en aquests establiments sí que asseguren que tant els estrangers com els turistes de proximitat s'han mobilitzat durant els darrers mesos per aconseguir fer una reserva. 

Paraules clau:

Notícies relacionades