Back to top

El turisme no remunta i el sector calcula pèrdues de 2.500 milions d'euros

Segons els empresaris, els visitants internacionals no han repuntat com s'esperava i això ha fet decaure les previsions a principis de temporada. Demanen ajudes a les administracions.

Aquest dimecres, el sector turístic de la demarcació de Tarragona ha fet balanç de la segona temporada amb pandèmia. Un any que s'havia situat al calendari com el de la presumible recuperació, però que finalment ha acabat quedant-se a mig matí. Sí que és cert que les dades són més positives que el 2020, però Berta Cabré, presidenta de la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme, assegura que "no podem comparar-nos amb l'any passat i hem d'anar a buscar les referències al 2019". I si les anem a buscar allà, el sector es troba al 50% de la seva recuperació. 

Segons les dades de la FEHT, les pernoctacions han caigut un 44% respecte a 2019. La davallada s'explica, en part, per la tímida recuperació dels mercats internacionals. Només el francès, el belga i l'holandès han iniciat un lleuger increment. D'altres, com el britànic, l'irlandès i el rus, continuen sense presència per culpa de les restriccions de mobilitat. Segons Cabré, "hem tingut la sensació que vèiem turistes estrangers però les dades ens diuen una altra cosa". Els càmpings i les Terres de l'Ebre, que històricament són target de turisme nacional i de proximitat, han notat menys el cop d'aquest estiu. 

Factura milionària

Per tot plegat, el sector del turisme a la demarcació estima pèrdues de fins a 2.500 milions d'euros. I reclama ajudes a les administracions, com la pròrroga dels ERTO's i també una moratòria en l'impost d'estades en establiments turístics que ha d'entrar en funcionament el pròxim 1 d'octubre. 

Paraules clau:

Notícies relacionades