Back to top

Turista a la teva pròpia ciutat

ADRIÀ MORTE

Convertir-te en turista de la teva pròpia ciutat en un dia. L'Associació de Guies Habilitats per la Generalitat de Catalunya ha organitzat rutes turístiques en 5 poblacions diferents, una d'elles Reus, per tal de reivindicar aquesta professió. Asseguren que pateixen un constant intrusisme laboral i volen demostrar quins són els beneficis d'un turisme de qualitat. 

En Carles Bas i la Tate Cabré són guies oficials de turisme per la Generalitat de Catalunya i estant preparant els darrers detalls de la passejada pel Reus modernista. Es tracta d'una ruta turística que s'emmarca dins d'una iniciativa de l'Associació de Guies Habilitats de Catalunya. L'objectiu és ben simple: reivindicar que es pot conviure amb el turisme si es segueixen unes normes per evitar la massificació i denunciar l'intrusisme laboral que segons asseguren, pateixen dia rere dia.

Exemple d'aquest turisme de qualitat i responsable, a banda de les explicacions d'uns guies titulats, són les audioguies. Aquest instrument permet escoltar les explicacions amb auriculars. Una manera d'evitar la contaminació acústica que tan molesta als veïns que viuen en les zones turístiques. Aquesta reivindicació s'ha dut a terme de manera simultània a ciutats com Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona i Reus.