Back to top

Turistes de proximitat i pocs estrangers a la Costa Daurada

A les platges també es fa present la davallada del turisme internacional. Es nota que hi ha menys gent, sobretot entre setmana, i que la majoria són visitants nacionals amb segones residències o de poblacions properes.

Abans d'arribar a la platja crida l'atenció el fet que no costa massa aparcar el cotxe relativament a prop. I és que la irrupció de la pandèmia ha fet que aquest any la temporada de platja sigui totalment excepcional.

Mesures COVID-19 a la platja

A la platja hi ha gent, però no tanta com si es tractés d'un juliol habitual, per tant, es poden mantenir les distàncies de seguretat amb força facilitat. Ara bé, cadria analitzar més al detall platja per platja, perquè segons la situació, l'accés o l'extensió de la sorra, s'hi concentra més afluència de banyistes o menys. També segons el dia de la setmana o la franja horària pot canviar radicalment el nombre d'usuaris d'una platja. Més enllà de les distàncies, a la platja també cal respectar altres mesures anti-covid, com és l'ús de mascareta quan s'arriba o es marxa de la platja, o bé quan es va a una guingueta. En canvi no cal utilitzar-la durant el bany o quan s'està prenent el sol.

platja cambrils

Molts banyistes de proximitat

Si bé els turistes estrangers són escassos, continuen venint moltes persones que tenen segones residències a la costa. En el cas dels visitants nacionals, però, segurament n'hi ha menys pels possibles temors a les restriccions de mobilitat arran dels rebrots de coronavirus. Alguns reconeixen que han escurçat la seva estada a la Costa Daurada per si de cas es produeixen nous tancaments o confinaments en els propers dies. 

Així doncs, els que continuen gaudint de la platja amb relativa normalitat són les persones de poblacions properes, les que venen a passar unes hores o un dia a la platja i, després, tornen cap a casa.  

Paraules clau:

Notícies relacionades