Back to top

UGT denuncia que l'aeroport de Reus ha operat sense el control de la torre

Segons ha denunciat el sindicat a través de Twitter, l'avió havia d'enlairar-se sobre un quart de dotze de la nit però just abans la torre de control s'ha quedat sense electricitat, fet que ha provocat que el pilot hagi iniciat el vol sense la supervisió habitual.
L'avió amb destinació Glasgow s'ha enlairat sobre un quart de dotze de la nit

Un avió de passatgers amb destinació Glasgow s'ha enlairat aquest dimarts a la nit a l'Aeroport de Reus, tot i que en aquell moment no funcionava la torre de control. Segons el sindicat UGT, l'avió havia d'enlairar-se sobre un quart de dotze de la nit però just abans la torre s'ha quedat sense electricitat i el pilot ha hagut d'iniciar el vol sense els controls reglamentaris habituals.

Des d'UGT han afegit, a més, que l'operador tècnic al càrrec de la Torre de Control havia arribat procedent de Barcelona i que per tant no coneixia les instal·lacions. Després d'aquesta situació, l'aeroport s'ha tancat al trànsit aeri durant les següents hores tot i que en aquell moment no tenia previst cap vol. En el cas hipotètic d'haver tingut alguna arribada programada, aquesta s'hauria d'haver desviat a altres aeroports.

Resposta d'ENAIRE

Canal Reus TV ha parlat amb un portaveu d'ENAIRE, l'empresa gestora de la navegació aèria a l'Estat, que ha respost a les afirmacions del sindicat. Des d'ENAIRE confirmen que es va produir aquesta incidència però s'explica que 'el personal tècnic que hi ha ubicat a la Torre de Control està preparat per controlar l'enlairament de l'avió amb total seguretat'.

Paraules clau: