Back to top

Últim dia abans de l'aplicació dels canvis als exàmens de la DGT

Aquest divendres és l’últim dia abans que entrin en vigor els canvis en els exàmens de conduir de la Direcció General de Trànsit. A partir d’ara les proves teòriques es faran amb ordinador, i les pràctiques seran més llargues i els alumnes hauran de demostrar coneixements de mecànica. Nosaltres hem volgut saber com ho viuen a l’autoescola ‘Stop’ de Reus.

El Joan porta 6 hores de classes pràctiques de conduir. Dins d’aquesta formació ja hi han inclòs alguns canvis que ara es demanaran als alumnes en l’examen pràctic, com ara saber comprovar que el nivell de l’oli sigui el correcte, mirar la pressió dels pneumàtics, o tenir clar on és la roda de recanvi i les eines necessàries per canviar-la. Unes modificacions que s’introdueixen a les proves partir d’aquest 19 de gener. També hi haurà una estona de conducció autònoma en què l’examinador no donarà cap indicació, i l’alumne haurà d’arribar al lloc que se li demani. A més, l’examen durarà un mínim de 25 minuts, més que fins ara. 

Els exàmens teòrics tampoc es lliuren dels canvis, i a partir d’ara es faran amb ordinador, amb un sistema que crearà aleatòriament el qüestionari de manera que no n’hi haurà dos d’iguals. A més, la DGT ha ampliat el ventall de preguntes d’unes 3MIL a 15MIL.

Val a dir però, que la introducció serà gradual. Tot i això algunes persones s’han volgut avançar als canvis.

Totes aquestes modificacions responen al compliment de la directiva europea sobre el permís de conduir. Des de la DGT asseguren que, d’aquesta manera, es formaran conductors més segurs.