Back to top

Últim dia de proves per detectar l'Alzheimer a temps

Una setantena de persones han passat per les proves de prevenció de l'Alzheimer que han tingut lloc a la Fundació Rosa Maria Vivar.

Des de dimecres fins aquest divendres, un equip de neuropsicòlegs de la Fundació Rosa Maria Vivar han atès una setantena de persones que s'han apropat per fer-se una valoració de la memòria gratuïta amb l'objectiu de detectar l'Alzheimer de manera precoç. 

'Cuida el teu cervell'

La campanya 'Cuida el teu Cervell', que es fa a tot el territori català, va destinada a persones majors de 50 anys als quals se'ls administren testos d'atenció, memòria, llenguatge i orientació. La campanya es fa en col•laboració a l'estudi científic promogut per la Federació de Familiars de Persones amb la Malaltia d'Alzheimer a Catalunya. Els resultats de l'edició anterior, la del 2019, mostren que el 7% dels participants van presentar indicatius d'alteracions cognitives.

Un 5% de la població major de 65 anys pateix demència

Els experts asseguren que fer-se aquestes proves a partir dels 50 anys és igual d'important que fer-se una anàlisi de sang. De fet, afirmen que actualment, un 5% de la població major de 65 anys pateix demència. Si la prevalença es manté constant, el 2050 hi haurà uns 130 milions de persones amb demència al món.
 

Paraules clau:

Notícies relacionades