Back to top

Ultimàtum dels veïns del barri del Carme a l'Ajuntament de Reus

Tot i que fa dos mesos es va desencallar el projecte de la transformació urbanística del barri, aquest no contempla solucionar els problemes amb els quals es troben moltes famílies, que fa 20 anys que estan pendents d'un pla d'obra que elimini la càrrega urbanística als seus habitatges.

Fa dos mesos l'Ajuntament de Reus desencallava el desdoblament al Cap Sant Pere fins al barri del Carme. Tot plegat havia de servir també per canviar els plans urbanístics en una zona que acumula reivindicacions veïnals des de fa gairebé 20 anys. El nou projecte a la zona de Sant Benet preveu la construcció d'un nou pàrquing municipal i de 70 pisos nous, 27 dels quals són de protecció oficial. Però no s'ha aclarit res de les reivindicacions històriques.

L'acord que va tenir llum verda al ple de gener, després de moltes reunions entre el consistori i els veïns, l'última el passat mes d'octubre, no compleix les promeses que es van pactar entre el consistori i la comunitat de veïns. Entre altres, no contempla retirar les càrregues urbanístiques que pateixen una vintena de famílies als seus habitatges.

Totes elles porten des del 2004 pendents de què passarà amb els seus habitatges, després que aquests quedessin pendents de demolició per obrir diversos de passos al barri, i que finalment, no han arribat a executar-se mai. Amb aquesta càrrega urbanística, no poden fer res amb aquestes cases, ni reformar-les, ni vendre-les.

Si cal, emprendran accions legals

És per aquest motiu que ara, l'associació de veïns del barri del Carme ha creat una comissió amb la voluntat d'emprendre accions legals contra l'Ajuntament de Reus. De moment, però, tenen prevista una reunió amb el consistori reusenc abans de les eleccions. Si no aclareixen res, iniciaran la via judicial.

Tot plegat s'ha acordat, després de reunions de la junta directiva, en una assemblea dels veïns celebrada aquest dijous al vespre a l'antic Hospital de Sant Joan. 

Paraules clau:

Notícies relacionades