Back to top

Ultimàtum de les guinguetes de Cambrils a l'Ajuntament

L'Associació de Xiringuitos de Cambrils dona 10 dies a l'Ajuntament perquè respongui a les al·legacions presentades des de l'entitat sobre les bases de licitació de les 21 guinguetes que el consistori va treure a principis de juliol a concurs públic. Si no ho fa, asseguren que recorreran a la via judicial.

Una de les imatges més típiques durant els mesos d'estiu a Cambrils és la de les guinguetes de les platges treballant a ple rendiment. Una fotografia que, segons asseguren des de l'Associació de Xiringuitos de Cambrils, podria desaparèixer de cara al 2022.

I és que, segons asseguren, de les 21 guinguetes que l'Ajuntament cambrilenc va treure a concurs públic a principis de juliol, només un dels antics gestors s'hi ha presentat. Tot plegat, per ser, segons diuen, econòmicament inviable.

"L'Ajuntament de Cambrils ha menyspreat les guinguetes amb una llarga trajectòria"

Per aquest motiu, i segons ha assegurat a Canal Reus el president de l'Associació, Jordi Gavaldà, demanen la suspensió immediata del procediment. Gavaldà també considera que "l'Ajuntament ha menyspreat els xiringuitos amb una llarga història i una trajectòria excel·lent que han fet de Cambrils un municipi gastronòmicament  reconegut". Tanmateix, apunta que no s'ha tingut cap mena de sensibilitat cap al sector, engegant un procés de licitació en el pitjor moment (juliol i agost), en plena temporada d'estiu, quan aquests negocis tenen més feina. 

L'Associació adverteix que podrien recórrer a la via judicial

De moment, però, i malgrat les al·legacions presentades per part de les guinguetes, l'Ajuntament de Cambrils no s'ha pronunciat. Un silenci que si no es trenca en els pròxims 10 dies, des de l'Associació asseguren que recorreran a la via judicial.

Paraules clau:

Notícies relacionades