Back to top

Una banda sonora feta a Reus que travessa oceans

El curtmetratge reusenc 'Última sesión' ha travessat fronteres fins arribar a Filipines, on se li ha donat un premi per la seva banda sonora a càrrec del compositor Maurici Gené. La pel•lícula, dirigida per Roger Bessó, va ser enregistrada ara fa un any fent un especial homenatge a un espai emblemàtic de la ciutat ja desaparegut: el cinema Palace.
Una banda sonora feta a Reus que travessa oceans

'Última sesión',de Roger Bessó, rodada ara fa un any en un espai tan emblemàtic i estimat com el cinema Palace, ha creuat fronteres fins arribar a Filipines, on ha guanyat el premi a la Millor Banda Sonora del iChill Manila International Film Fest pel tema 'Last show'. Una composició a càrrec de Maurici Gené que segueix la mateixa estètica fosca i misteriosa que manté el film. "El tema és un blues rock amb harmòniques que recorden a Morricone i punts de Tarantino. És un regal que hagin escoltat la cançó a l'altra punta del món i evidentment que l'hagin premiat", destaca el compositor de la peça, Maurici Gené.

El curtmetratge 'Última sesión', produït per l'Escola de Cinema de Reus és un film d'intriga que tracta amb duresa i foscor temes com la violència de gènere. La creació va ser rodada en només dos dies, donat que el Cinema Palace anava a enderrocar-se. Això va suposar una pressió afegida per aprofitar un espai realment únic, i una manera també de mantenir-ne sempre un record. "Quan semblava que teníem sis mesos per fer-ho, resulta que ja s'havia fet la venta del cine i només disposàvem de tres setmanes per a fer-ho tot. Gairebé no podíem repetir cap escena, perquè anàvem amb el temps molt just i havíem de gravar setanta plans. La tensió es notava perquè sabíem que mai més es podria rodar allà, i ni tan sols hi podríem tornar", reconeix el director del curtmetratge, Roger Bessó.

'Última sesión' està protagonitzada per Alfons Nieto i Abril Garcia, i té una durada total de 15 minuts. A banda del premi de Filipines, el curtmetratge ha arribat a altres certàmens, com el Festimatge de Calella

Subscriu-te a la newsletter diària

PolÌtica de privacitat de dades

Paraules clau:

Notícies relacionades