Back to top

Una cinquantena de persones acompanyen Oriol Ciurana a declarar

L'exregidor de la CUP està encausat per haver dirigit, presumptament, els talls a les vies els dies posteriors a la sentència de l'1 d'octubre.
Protesta als Jutjats de Reus

Oriol Ciurana ha declarat aquest matí als jutjats de Reus acusat d'haver dirigit i organitzat els talls a les vies de tren durant la segona quinzena del mes d'octubre, després de la publicació de la sentència del procés. Durant aquells dies, desenes de persones van tallar les vies en diverses ocasions.

Ciurana se suma als altres tres encausats per haver participat en les manifestacions posteriors a les detencions del 23 de setembre a la Catalunya Central. Aquell dia es van tallar, també, les vies del tren al seu pas per Reus. L'atestat policial parla d'afectacions importants, per bé que l'esquerra independentista assegura que es van magnificar les repercusions de la protesta expressament per poder acusar als manifestants de desordres públics

Quatre encausats

De fet, fins a quatre persones s'enfronten a causes judicials per les protestes d'aquells dies, tots ells vincul·lats a la CUP o a moviments independentistes. De fet, tres dels encausats són o han estat regidors del partit. Ells mateixos acusen els Mossos d'Esquadra d'assenyalar-los per ser cares visibles del moviment i consideren que s'ha orquestrat una operació contra les persones que, per la seva condició de representants públics, són més fàcils d'identificar. Amb tot, recorden que alguns dels acusats no van protagonitzar 

Aquest dimarts estan citats a declarar les altres tres persones encausades. La setmana passada ho van fer els agents dels Mossos d'Esquadra que van redactar l'atestat. Una trentena de persones es van mobilitzar a les portes dels jutjats per protestar contra l'actuació de la policia catalana. 

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades