Back to top

Una desena de treballadors netegen camins i senders del Baix Camp i Priorat

Una desena de persones, seleccionades, contractades i dirigides per la Diputació de Tarragona, i que prèviament es trobaven en situació d'atur, treballen durant sis mesos en aquestes dues comarques realitzant-hi diverses tasques de millora i manteniment a diversos municipis.
Una desena de treballadors netegen aquest estiu camins i senders del Baix Camp i Priorat

Els treballadors del Pla d'Ocupació Comarcal del Baix Camp han desbrossat camins, senders i tallafocs a Vilanova d'Escornalbou, on també han millorat l'entorn del Castell d'Escornalbou, i a l'Argentera, on s'ha treballat en la neteja el Bosc de les Bruixes. A Duesaigües també s'ha netejat el Camí de la Font i la zona del poble on fan el mercat. Entre Riudecols i l'Albiol, han desbrossat el sender que va al Puigcerver i han desbrossat diversos senders a Pratdip, entre ells el que va a l'ermita. Per últim, a Vilaplana també han treballat al Refugi de la Mussara i a Riudecanyes s'han desbrossat senders i les vores de la riera. Aquests dies, els treballadors fan tasques de desbrossament a l'Arbolí i en els propers mesos milloraran el Camí de la Font de l'Irla de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, entre d'altres.

Pel que fa als 5 treballadors del Pla d'Ocupació Comarcal del Priorat fins ara han desbrossat camins i senders al Masroig, al Molar, a Bellmunt del Priorat, a la Vilella Alta, a Gratallops i al Lloar. També han netejat el camí que rodeja el municipi de Margalef, els carrers de Poboleda, i han realitzat tasques de desbrossament a Marçà i Capçanes. A més, a Falset, han netejat la seu del Consell Comarcal del Priorat i, en els propers mesos, continuaran amb el desbrossament i el despedregament de senders i amb la reconstrucció dels marges de pedra seca caiguts per recuperar el traç original dels camins dels municipis de Porrera, Torroja del Priorat, La Bisbal de Falset, la Torre de Fontaubella, Cornudella del Montsant, Siurana i Falset.

L'objectiu dels Plans d'Ocupació Comarcals és dinamitzar el mercat laboral al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre. Enguany, aquests programes milloraran entorns naturals i urbans de 119 municipis de la demarcació, a més de proporcionar feina a 52 persones durant sis mesos. La Diputació de Tarragona és qui selecciona, contracta i dirigeix aquests treballadors, un grup de 5 persones a cada comarca (4 peons i un responsable) que fins ara es trobaven en situació d'atur. A més dels sis mesos de feina, els beneficiaris dels Plans d'Ocupació també reben formació per millorar les seves habilitats personals i professionals i per afavorir la posterior inserció al mercat laboral i, en acabar el pla, la Diputació els oferirà suport en la recerca de feina i els farà un seguiment per avaluar la seva situació laboral.