Back to top

Una diagnosi de l'habitatge "acurada i realista"

Reus finalitza la diagnosi de la situació actual de l'habitatge a la ciutat i obre la fase de participació ciutadana del Pla Local d'Habitatge 2022-2027.

Des de la regidoria d'Habitatge de l'Ajunatment de Reus, s'ha presentat aquest dijous el document de diagnosi de la situació actual de l'habitatge a la ciutat, el qual ha de guiar el Pla Local d'Habitatge 2022-2027. En aquest document, i en primer lloc, s'analitza el rol de Reus dins del Camp de Tarragona, on es conclou que, a gener de 2022, hi ha un total de 107.000 habitatges, i les llars predominants són les formades per parelles amb fills. També es té en compte el desequilibri entre l'oferta i la demanda, on s'explica que només un 5% de l'oferta total són lloguers. La resta són pisos en venda.

Un informe que parla de la realitat actual

Altres punts destacats són la vulnerabilitat residencial, que s'evidencia amb què hi ha 364 persones a Reus inscrites al Registre de Sol·licitants d'Habitatges de Protecció Oficial i amb què hi ha un augment de la presència de persones que viuen en habitatges ocupats. De fet, en la categoria "Parc d'habitatge" es conclou que actualment hi ha 110 habitatges ocupats irregularment. Finalment, també s'ha fet un recompte de recursos existents. Pallarès ha definit els resultats de la diagnosi com a  "acurats i realistes".

El torn de la ciutadania

Ara, la responsabilitat recau en la ciutadania que, fins al 14 de setembre, podrà dir la seva en aquest nou Pla Local d'Habitatge. Podran fer-ho a través d'un espai a la web Reus Participa, com també a les quatre taules de debat: una amb el teixit veïnal i tres amb els grups de treball del Consell Municipal d’Habitatge.

Paraules clau:

Notícies relacionades