Back to top

Una dinàmica de rol per posar-se a la pell dels sensellar

La Càtedra d'Habitatge de la URV realitza en centres escolars i instituts del territori una mena de joc de rol per conscienciar als joves de la problemàtica del sensellarisme.
Sensellar

Dos grups per posar-se a la pell de l'altre

És un joc de rol, encara que els seus creadors consideren que aquest terme podria semblar frívol i prefereixen parlar de dinàmica. Els joves es col·loquen en dos grups i uns seran persones que tenen dificultats econòmiques o familiar i que es veuen abocats a viure al carrer o que es troben en una situació límit; i també en administracions, fundacions i fins i tot el rol de la família.

Dos maneres d'enfocar un problema que és present als carrers de casa nostra i que, sovint, està més amagat del que sembla.

llindar 2

La situació va canviant durant el joc

A la dinàmica hi succeeixen coses, com a la vida real, que van canviant la situació tant dels sensellar com també de les administracions i entitats socials.

Fruit d'un estudi de l'Unió Europea

Tot plegat és el fruit d'un estudi en el marc de la Unió Europea que ha cristalitzat amb una activitat que té molt d'èxit entre els joves i que els permet confrontar realitats diverses i buscar objectius comuns.

llindar 3

La finalitat: reflexionar

Des de la URV destaquen que l'activitat proposa debats interessants entre els estudiants i que els obliga, al cap i a la fi, a reflexionar.

Paraules clau:

Notícies relacionades