Back to top

Una exposició homenatja els pioners de la fotografia a Reus

Fins a l'1 d'octubre al Museu Salvador Vilaseca es podran veure les obres fotogràfiques dels reusencs Eduard Borràs, Josep Prunera i Manuel Cuadrada Gibert

Aquest dimecres s'ha presentat l'exposició de les obres d'Eduard Borràs, Josep Prunera i Manuel Cuadrada Gibert al Museu Salvador Vilaseca de Reus. Els fotògrafs reusencs van ser pioners en portar la fotografia a la ciutat i des del museu volen ampliar el coneixement de la ciutadania sobre aquests artistes. L'exposició es podrà visitar fins al dia 1 d'octubre. 

La fotografia serà la protagonista al Museu Salvador Vilaseca de Reus. Des d’aquest dimecres dia 6 d’abril, les obres ja es poden visitar. "El Trípode" és el nom escollit per a l'exposició i fa referència als artistes esmentats, els quals van estar clarament influenciats pel corrent del pictorialisme. Amb el seu treball, els tres fotògrafs van potenciar la fotografia reusenca i van ser els mestres de les properes generacions.

Exposició "Trípode" museu Salvador Vilaseca de Reus

En la primera part de l’exposició es mostra el paral·lelisme entre l’obra dels pintors reusencs Tomàs Bergadà i Pi, Joan Fargas Trillas, Ramon Ferran Pagès, Juli Garola Monné i Hortensi Güell Güell, i la fotografia pictoralista de Borràs, Cuadrada i Prunera. Es proposa una nova mirada a través de les correspondències entre pintors i fotògrafs, tot establint un diàleg entre l’impressionisme i la fotografia, i cercant analogies i afinitats en ambdós sentits.

En la segona part de l’exposició es mostra una selecció de l’obra d’aquest col·lectiu, format pels tres fotògrafs, i conegut com “El Trípode”. Va ser un grup molt compromès i il·lustrat, que va sorgir al començament del segle XX, i que va practicar una fotografia molt avançada per a la seva època. Van ser capaços de potenciar la fotografia reusenca i es van convertir en els mestres de les futures generacions de fotògrafs.

Paraules clau:

Notícies relacionades