Back to top

Una jutgessa obliga a l'Ajuntament de Reus a penjar la bandera espanyola

Segons un auto del Jutjat Contenciós Administratiu de Tarragona, el govern reusenc ha de penjar la bandera espanyola en un lloc d'honor.

Una magistrada del Jutjat Contenciós Administratiu de Tarragona ha resolt que l'Ajuntament de Reus pengi la bandera espanyola en un lloc d'honor. Aquesta decisió no admet recurs i s'ha de complir fins que el procediment judicial acabi el seu camí. De fet, tot plegat és un recurs de l'Ajuntament a una resolució prèvia. 

A l'auto, la jutgessa assegura que "la jurisdicció contenciosa administrativa assegura que la interposició d'un recurs d'apel·lació no impedirà l'execució provisional de la sentència que s'ha recorregut". És a dir, mentre el recurs continuï tenint recorregut, s'ha d'acatar la primera sentència i per tant, l'Ajuntament ha de posar la bandera al balcó. La sentència inicial assegurava que "penjar la bandera no suposa perjudici ni a l'Ajuntament ni a la ciutadania". 

Segons la magistrada, aquesta resolució no admet recurs. Ara bé, sí que pot seguir encara el recorregut en instàncies superiors. 

Tot plegat després que Juan Carlos Sánchez, l'anterior portaveu de Ciutadans a Reus, portés el cas als jutjats.

L'Ajuntament es posicionarà en els propers dies

L'Ajuntament de Reus ha rebut la notificació de la interlocutòria aquest migdia. Fonts de l'ajuntament ha fet saber que s'analitzarà en els propers dies i comunicaran la posició oficial d l'Ajuntament respecte aquesta qüestió

Paraules clau:

Notícies relacionades