Back to top

Una màquina oferirà "recompenses" a qui recicli llaunes i ampolles a Reus

En fer ús d'aquesta màquina, ubicada a l’entrada principal del Mercat Central, els usuaris rebran punts

Les instal·lacions del Mercat Central de Reus compten des d'avui amb una de les màquines RECICLOS, el Sistema de Devolució i Recompensa (SDR) d'Ecoembes, que premia el compromís amb el reciclatge de llaunes i ampolles de plàstic de begudes. D'aquesta manera, els ciutadans que visitin el mercat podran reciclar les llaunes i ampolles de plàstic de begudes que consumeixin, facilitant la circularitat d'aquests residus, és a dir, que tornin a convertir-se en nous envasos o productes després de reciclar-los.

En fer ús d'aquesta màquina, ubicada a l’entrada principal del Mercat, els usuaris rebran punts amb els quals podran ajudar a millorar l'entorn dels qui més ho necessiten. Per exemple, podran donar els punts RECICLOS que obtinguin a projectes col·laboratius com el Bosc RECICLOS, per a replantar i recuperar una zona incendiada o degradada o sortejos de productes i serveis com entrades per a l'Aquàrium de Barcelona, uns altaveus o un rellotge smartwatch. 

El regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Reus, Daniel Rubio, ha destacat que “aquest punt de reciclatge de llaunes i ampolles integra tecnologia i recompensa per a continuar fomentant a les llars l'hàbit de separar els residus. Esperem poder ampliar el sistema en el futur i incorporar nous incentius”.

Per la seva banda, el regidor d'Empresa i Treball i conseller delegat de Reus Mobilitat i Serveis considera que la ubicació d'aquesta màquina al Mercat Central “facilitarà el reciclatge de residus als ciutadans i incorpora un sistema de recompensa que es converteix en un atractiu més per a venir a comprar al mercat”.

L’Ajuntament de Reus estudiarà, en una segona fase, incorporar noves màquines d’aquest tipus als mercats i incorporar-hi incentius com tickets de pàrquing o descomptes a les parades del Mercat.

Com funciona?

Per fer ús d'aquesta màquina, els ciutadans només han de descarregar-se l'app gratuïta RECICLOS, dipositar-hi les llaunes i ampolles de plàstic de begudes i, per finalitzar, escanejar el QR que mostrarà la màquina.

En fer-ho, obtindran punts, denominats RECICLOS, que podran canviar per les diferents recompenses disponibles, com ara lliurar-los al Banc d'Aliments o a Creu Roja per  ajudar als afectats pel conflicte a Ucraïna. Aquests punts tindran un límit setmanal amb la finalitat que els ciutadans no sols reciclin més i millor els seus envasos, sinó que consumeixin de manera responsable.

Paraules clau:

Notícies relacionades