Back to top

Una marxa antifranquista a Reus retira 9 plaques

Esborrar tota la simbologia franquista de Reus. Amb aquesta finalitat l'organització Endavant ha impulsat una marxa per retirar plaques franquistes dels edificis. Es calcula que a Reus encara en queden unes 150.
retirant una placa franquista a Reus

Plànol en mà, una vintena de persones han resseguit una part de Reus per retirar plaques franquistes que encara estan clavades a les façanes de diversos edifici. La iniciativa ve del moviment Endavant Baix Camp, emmarcat dins l'Esquerra Independentista dels Països Catalans, que assegura que davant l'incompliment i passivitat del govern local, han optat per actuar.

En aquesta ocasió han seguit al voltant de vint localitzacions de la zona propera a la biblioteca Xavier Amorós, barri Mare Molas i barri del Carme, i han trobat i retirat 9 plaques del Ministerio de la Vivienda de l'època franquista; però no és la primera vegada que ho fan, i ja pensen en noves convocatòries. La propera serà l'1 d'octubre.

En el marc de la marxa antifranquista, la CUP ha volgut col·locar una placa en honor a Cipriano Martos, comunista i antifranquista que va ser assassinat a la caserna de la Guàrdia Civil de Reus l'any 1973.

La marxa ha sortit del Casal Despertaferro i ha durat prop de dues hores.

Paraules clau: