Back to top

Una nova cita amb el patrimoni reusenc al Reus Ocult

Reus Ocult torna el cap de setmana del 6 i 7 d'octubre amb diverses novetats. El certamen té per objectiu donar a conèixer el patrimoni arquitectònic i històric de la ciutat a través de visites guiades i activitats familiars. Enguany els visitants podran descobrir nous indrets en aquesta cita ja consolidada a la ciutat.
Una nova cita amb el patrimoni reusenc al Reus Ocult

La Xemeneia del Xalet Serra, el Castell del Cambrer o l'antic dipòsit d'Aigües de Reus són alguns dels espais que es podran visitar en aquesta edició de Reus Ocult. Gràcies a aquesta iniciativa, el pròxim 6 i 7 d'octubre es podran visitar diversos espais de la ciutat que normalment no estan oberts al públic. L'activitat vol sonar a conèixer l'atractiu històric, artístic, cultural i patrimonial de la ciutat.

Àlex Briñón és el president d'Espais Ocults i explica que "intentem seguir en la línia d'altres edicions és a dir, obrim un total de 10 edificis durant dos dies i seran visitable gratuïtament per tal que siguin accessible per a tothom. A més a més continuem amb les activitats complementàries i les ampliem".

A part de les visites guiades als diversos espais, durant el cap de setmana també es duran a terme activitats complementàries dedicades al públic familiar. ANS Educació o Bicicamp són algunes de les entitats que col·laboren amb Reus Ocult i que enguany han ampliat l'horari de les seves propostes després de l'èxit de les edicions anteriors, on prop de 8.000 persones van visitar algun dels espais.

Víctor García és membre d'ANS Educació de Reus "enguany hi haurà 3 activitats complementàries per a infants amb l'objectiu que els més petits puguin descobrir el Reus més ocult. La idea és que hi hagi una dinamització en cadascuna d'aquestes propostes. Podem avançar que una de les activitats serà teatralitzada i de les altres duies, una serà de construcció i l'altre d'investigació".

L'Associació Espais Ocults és l'entitat que du a terme aquesta iniciativa sense ànim de lucre des de fa 4 anys però durant els dies de les visites el nombre de voluntaris sobrepassa els 100 membres. Per a la pròxima edició tenen el 70% del voluntariat però animen a tothom qui vulgui participar en l'activitat des de dins.

Paraules clau:

Notícies relacionades