Back to top

Una parella de Wapachà Diversity tomba les barreres del ball esportiu

Mireia Jerez i Oriol Cunillera es convertiran al mes de gener en la primera parella que participa en un rànquing nacional ordinari de ball.

El Club Esportiu Wapachà forma a persones amb discapacitats diverses en la matèria del ball des de fa sis anys. L'entitat, en un acte obert a tots els públics, ha volgut mostrar el treball que realitza durant la temporada el seu grup Diversity amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.

Inclusió, i no adaptació

La Mireia Jerez i l'Oriol Cunillera són una parella de l'Escola que passarà a la història aquest mes de gener per ser el primer duo Diversity en àmbit internacional que participarà en un rànquing nacional ordinari de ball.

Isabel Pérez, presidenta del Club de Ball Esportiu Wapachá Diversity: "Fins ara parlàvem d'integració, ja que els balls s'adaptaven als ballarins, ara podem parlar d'integració, ja que els ballarins són capaços d'integrar-se al grup i seguir qualsevol ritme".

Els joves s'han convertit en precursors d'aquesta disciplina per a tots aquells ballarins amb capacitats diverses, i països com Portugal, Itàlia o els Països Baixos ja segueixen l'exemple de la capital del Baix Camp.

Imatge del grup de Wapachà Diversity de l'Escola de Ball Esportiu Wapachà
Imatge del grup de Wapachà Diversity de l'Escola de Ball Esportiu Wapachà

En les classes, els alumnes no solament aprenen la tècnica sinó que també es formen en habilitats socials que posen en pràctica quan ballen amb les seves respectives parelles.

Paraules clau:

Notícies relacionades