Back to top

Una plaça Prim a vessar per recordar 1 any de presó

Aquest dimarts al vespre s'ha celebrat una concentració per recordar l'any d'empresonament dels Jordis. En l'acte i han participat diverses entitats sobiranistes de Reus així com Xavier Sàchez, germà de Jordi Sànchez.
Una plaça Prim a vessar per recordar 1 any de presó

Centenars de persones han omplert la plaça de Prim en suport a Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Aquest dimarts s'ha complert un any del seu empresonament, acusats d'un delicte de rebel·lió i de sedició pel qual se'ls demana entre 15 i 25 anys de presó. A Reus la concentració ha anat de la mà de diverses entitats sobiranistes de la ciutat. L'Assemblea Nacional Catalana, Òmnium i els Avis i Àvies per la Llibertat han fet la lectura de diversos manifestos. Durant l'acte s'ha demanat reiteradament la llibertat dels presos polítics i s'ha fet una crida a la unitat popular per seguir lluitant pacíficament.

Teresa Mari Pàmies ens explica que ella se sent "molt decebuda perquè jo em pensava que ja seríem una república i encara no ho som, i hi ha gent a la presó que no es mereixen ser allà".

Ramón Ferran també ha assistit a la concentració aquest dimarts i ha manifestat que "jo crec que la gent que tingui una mica de seny no li veu cap mena de sentit de què estiguin a presó, al cap i a la fi aquesta gent només ha programat el que la veu del poble volia".

Ramón Bello ha afegit que "és important estan tots units aquí per fer força i que els presos i exiliat puguin tornar a casa seva, perquè el que s'està vivint a aquest país és una vergonya".

Els Advocats Voluntaris de l'1 d'octubre també han tingut representació en la mobilització reusenca. El col·lectiu ha fet una representació simbòlica on després de llegir una sentència, s'han obert les portes d'una presó fictícia instal·lada a la plaça. Per altra banda, en la concentració també hi ha assistit Xavier Sánchez, que ha llegit un escrit fet pel seu germà, Jordi Sànchez des de la presó. En el seu discurs s'ha fet un repàs de tot el que ha succeït durant aquest any i s'ha demanat, un cop més, la persistència en la lluita pacífica.

Xavier Sánchez ha explicat que  "Reus ha estat una ciutat que ha estat present en totes les lluites com en el cas dels Avis i Àvies i després el col·lectiu coordinat amb altres municipis, la Taca d'Oli. Acostar-me aquí a Reus avui és en part un agraïment a tota aquesta gent que lluita dia a dia".

L'acte ha finalitzat amb la lectura de les cartes enviades pels Jordis des de la presó i cantant els Segadors. D'aquesta manera Reus s'ha sumat a les diverses mobilitzacions que han tingut lloc a tot Catalunya per recordar els 365 dies de presó de Sànchez i Cuixart.

Paraules clau:

Notícies relacionades